Local

Record negativ de infectări în ultimele 24 de ore în Iași! Aproximativ 700 de cazuri noi confirmate și peste 500 de pacienți internați în spitale

Publicat: 01 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Record negativ de infectări în ultimele 24 de ore în Iași Aproximativ 700 de cazuri noi confirmate și peste 500 de pacienți internați în spitale
Record de infectări în județul Iași și noi focare COVID-19 în spitalele ieșene

Aproximativ 700 de cazuri noi în ultimele 24 de ore în Iași! Acesta este cel mai mare record de infectări de la începutul anului 2021. Din cauza numărului foarte mare de infectări, incidența în municipiul Iași a depășit patru la mie, intrând în scenariul roșu. De la debutul pandemiei și până ieri, 30 septembrie 2021, pe raza județului Iași au fost confirmate 48.452 de persoane infectate. Tot ieri, au fost înregistrate patru noi decese în rândul persoanelor infectate, iar peste 500 de pacienți erau internați în spitalele din Iași

Ieri, 30 septembrie 2021, a fost înregistrat un record de infectări de la începutul anului 2021! Aproximativ 700 de persoane au fost confirmate pozitiv COVID-19 în doar 24 de ore. De mai bine de două luni, în spitalele ieșene se găsesc cu greu locuri pentru pacienții COVID-19, din cauza numărului tot mai mare de infectări. De la debutul pandemiei și până ieri, în județul Iași au fost confirmate 48.452 de cazuri, 691 fiind raportate în ultimele 24 de ore. Ieri, 30 septembrie 2021, erau internați aproximativ 600 de pacienți, iar 78 dintre aceștia se aflau în secțiile ATI, prezentând forme grave.

Cele mai multe locuri ocupate în ATI erau la Spitalul de Neurochirurgie, 19 paturi, urmând Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, 17, care este spital exclusiv COVID-19. La Spitalul Municipal Pașcani – 7, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – 6, Spitalul „Sfântul Spiridon” – 9, Spitalul Clinic CF Iași – 7; Spitalul de Recuperare Iași – 6; Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” – 4. Tot ieri, au fost externați 56 de pacienți. De la debutul pandemiei și până ieri, numărul deceselor provocate de infectarea cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.037 în județul Iași. Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate patru noi decese în rândul persoanelor infectate. Pacienții au prezentat o formă gravă a bolii și au fost internați în secțiile ATI.

Nouăsprezece focare COVID-19, depistate în județul Iași

De pe data de 23 august 2021 și până ieri, în județul Iași au fost depistate 19 focare în mai multe spitale, o mănăstire și la Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Iași (DGASPC) și la mai multe centre rezidențiale, de recuperare și de bătrâni. Ieri, în județul Iași au fost depistate două noi focare COVID-19. Direcția de Sănătate Publică Iași a raportat apariția unui focar la Centrul Rezidențial „Ioan Holban” Iași, unde trei persoane au fost confirmate pozitiv, dintre care un angajat și doi beneficiari. Beneficiarii au fost izolați în centru și angajatul la domiciliu. Cel de-al doilea focar a fost raportat la Centrul de zi – recuperare „Ion Holban”, Iași, unde trei salariați sunt infectați. În acest caz, aceștia sunt izolați la domiciliu. De asemenea, activitatea centrului a fost suspendată pentru o perioadă de două săptămâni.

Primul focar a fost raportat la Mănăstirea Galata Iași

Primul focar din acest an a fost la Mănăstirea Galata, unde nouă măicuțe au fost infectate. Câteva zile mai târziu, pe 4 septembrie 2021, s-a depistat un focar la Institutul Regional de Oncologie Iași – secția îngrijiri paliative, 3 salariați + 1 pacient infectați. Alți doi pacienți au fost confirmați a doua zi, iar pe 7 septembrie 2021 s-a mai confirmat un pacient. În total, 3 salariați și 4 pacienți erau infectați. Tot la IRO a mai fost un focar COVID-19, în secția de hematologie, unde 5 pacienți erau infectați. Pe 14 septembrie 2021 a fost raportat primul focar de la Institutul de Psihiatrie „Socola”, unde o infirmieră prezenta simptome specifice infectării.

În total, o infirmieră și 7 pacienți au fost confirmați pozitiv. În această unitate medicală s-a mai raportat un focar în secția 2 acuți, unde alți 3 pacienți și un angajat erau infectați, și un focar în secția 6 acuți, 3 pacienți. Alte focare au fost raportate la Spital CF, în Blocul operator și secția oftalmologie – 5 medici și un pacient au fost declarați pozitivi; la Spitalul „Sf. Spiridon”, secția dermatologie – 5 pacienți, și alți 7 și două cadre medicale în secția de oftalmologie; Spitalul de Recuperare – un medic și 6 pacienți, în secția de recuperare neuromotorie; Spitalul de Boli Infecțioase secția 4 – 3 medici. Ieri, 21 septembrie 2021, a fost raportat un focar și la sediul administrativ al Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului Iași.

Adauga un comentariu