Actualitate

Reguli noi odată cu începerea noului an școlar! Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății a vorbit despre obligativitatea măștii în unitățile de învăţământ

Publicat: 20 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reguli noi odată cu începerea noului an școlar Ioana Mihăilă ministrul Sănătății a vorbit despre obligativitatea măștii în unitățile de învăţământ
Număr antepreșcolari/ preșcolari confirmați COVID-19 a ajuns la 39

Ioana Mihăilă a precizat în cadrul unei conferinţe de presă faptul că masca va rămâne obligatorie pentru copii în interiorul școlilor dar nu şi în afara unităţilor de învăţământ. Anunţul ministrului vine în contextul în care scoala urmează să înceapă din septembrie.

De altfel, la conferinţa de presă organizată la Guvern, Ioana Mihăilă a precizat şi faptul că prioritatea Guvernului este de a menţine scoala deschisă.

Masca va fi obligatorie în școală susţine Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății

Într-o conferinţă de presă susţinută de premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu şi ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, au fost făcute mai multe anunţuri. De exemplu, ministrul Sănătății susţine faptul că masca va rămâne în continuare obligatorie în scoală dar nu va fi obligatorie în afara acestora.

„Am agreat că prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil și oferirea posibilității cursurilor în format fizic. De asemenea, acestor copii trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea anumitor măsuri de protecție, așa încât transmiterea să rămână cât mai mult posibil. Din acest motiv, purtarea măștii în școală va fi obligatorie pentru copii de peste 6 ani. Purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi considerată obligatorie.

Activitățile sportive vor fi încurajate preponderent în spațiu deschis, iar pentru activități sportive în spații închise se va decide în funcție de incidența în comunitatea respectivă dacă se pot desfășura sau nu.

Despre vaccinarea în școli vom continua să avem discuții cu CNCAV și să adaptăm deciziile în funcție de particularitățile fiecărei școli”, a declarat ministrul Sănătății.

Premierul Florin Cîțu anunță testare obligatorie pentru bugetarii care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19

În cadrul aceleiași conferințe de presă, premierul a vorbit despre faptul că bugetarii din sistemul sanitar, din sistemul de învățământ și nu mai, ar putea fi obligați să se testeze. Anunțul este valabil pentru românii care nu vor să se vaccineze. Decizia nu este încă luată în mod oficial și va fi supusă unor dezbateri:

„O să facem tot posibilul că școlile să fie cu prezență fizică, iar începutul anului școlar să ie normal.

Personalul medical și din învățământ, dar nu numai, trebuie ori să se vaccineze, ori să se testeze. O să găsim soluțiile cele mai bune. N-am renunțat la gândul de a se testa personalul medical”, a spus premierul Cîțu.

Adauga un comentariu