Actualitate

Reguli noi pentru turiștii care merg în Grecia

Publicat: 17 iul. 2020
ALT=
Reguli noi pentru turiștii care merg în Grecia

Reguli noi pentru turiștii care merg în Grecia. Guvernul grec a anunțat măsuri mai dure pentru această vară. Pentru prevenirea răspândirii COVID-19, autoritățile elene au decis ca pe lângă formularul de acces și testul COVID negativ, turiștii să aibă în vedere care sunt regulile impuse de autorități.

Turiștii care se îndreptă spre Grecia și aleg să folosească punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 de la miezul nopții potrivit cu informațiile de ultimă oră publicate de autoritățile elene pe site-ul https://travel.gov.gr.

„Deși inițial autoritățile elene au comunicat că această condiție se aplică începând cu data de 15 iulie ora 06.00, conform informațiilor comunicate public în cursul zilei de astăzi (marți – n.r.), termenul a fost devansat, respectiv 15 iulie, ora 00.01. MAE reamintește că testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective”, se arată într-un comunicat al MAE.

MAE anunță că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic și ai Ambasadei României la Sofia se vor afla în continuare la punctul de frontieră Kulata-Promachonas în cursul zilei de miercuri, pentru a garanta cetățenilor că vor beneficia de asistență consulară, în cazul în care vor avea nevoie.

Reguli noi pentru turiștii care merg în Grecia: Ce se întâmplă pe plaje

Pe plajele private sau amenajate se acceptă un număr de cel mult 40 de persoane pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați. O distanță minimă de 4 metri trebuie păstrată între șezlonguri.

O umbrelă închiriată nu poate fi folosită la mai mult de 2 șezlonguri, regula nu se aplică însă famililor care au copii. Turistul este obligat să așeze un prosop pe șezlong iar angajații plajelor private și a teraselor sunt obligați să dezinfecteze șezlongurile și scaunele după fiecare folosire.

Fără alcool consumat la bar

Alcoolul poate fi vândut în continuare, dar nu poate fi consumat la bar. Măsura a fost luată pentru a împiedica aglomerația. Dacă mergeți la o tersaă, legea spune că fiecare client trebuie să aibă un spațiu de cel puțin un metru pătrat. Dacă masa se află în spațiu închis, distața crește la 2,2 metri. La o masă pot sta maxim 6 persoane iar excepții se fac pentru familile care au copii mici. Angajații sunt obligați să poarte masca iar clienților le este doar recomandat

Feriboturile călătoresc la o capacitate de maxim 60% iar pasagerilor li se ia temperatura la urcare. Pe feribot, turiștii trebuie să respecte distanțarea fizică de un metru și jumătate. Folosirea măștii la bord este obligatorie. Mașinile care sunt date spre închiriere trebuie dezinfectate iar numărul pasagerilor a fost restricționat la 2 persoane pentru o mașină de 5 locuri,  3 persoane în mașiinile de 5-6 locuri și 4 persoane în mașinile de 8-9 locuri.

Reguli mai dure în magazine

Reguli stricte se aplică și în magazine. În cele cu o suprafață mai mică de 20 de metri pătrați, nu se vor afla mai mult de 4 persoane în același timp, inclusiv angajații. Anjajații trebuie să poarte mască iar clienților le este recomandat. Toate hoteluri din Grecia sunt obligate să aibă așa-numitele camere de carantină, pentru cei care prezintă simptome de coronavirus.

Muzeele permit intrarea unui număr fix de vizitatori pe oră. Vizitatorilor sunt obligați să poarte masca și le este recomandat să folosescă igienizant sanitar și să păstreze distanța. Turiștii sunt îndemnați să își cumpere biletele online.

 

Adauga un comentariu