Sanatate

Remedii naturale pentru usturime în nas. Ce să faci când ai mucoasa nazală uscată?

Publicat: 29 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii naturale pentru usturime în nas. Ce să faci când ai mucoasa nazală uscată
O mucoasă nazală uscată poate fi cauzată și de lipsa de umiditate de la nivelul căilor nazale, fapt ce duce, în unele cazuri, la afectarea mirosului și la împiedicarea filtrării impurităților care se află în atmosferă.

Dacă ești în căutarea celor mai bune remedii naturale pentru usturimea în nas, ai nimerit cum nu se poate mai bine! Află, în rândurile care urmează, ce să faci când te confrunți cu mucoasă nazală uscată și iritată.

În sezonul rece, foarte frecvente sunt răceala și gripa. Ambele afecțiuni provoacă stări și simptome neplăcute, cum ar fi tusea, febra și frisoanele. Multe persoane se confruntă, însă, și cu mucoasă nazală uscată și inflamată, fapt ce generează usturime în nas. Această problemă poate tulbura somnul, dar și activitățile cotidiene.

O mucoasă nazală uscată poate fi cauzată și de lipsa de umiditate de la nivelul căilor nazale, fapt ce duce, în unele cazuri, la afectarea mirosului și la împiedicarea filtrării impurităților care se află în atmosferă. Astfel, pielea din interiorului nasului poate să crape și să ducă la apariția durerilor, usturimii și, chiar, a sângerărilor.

Din fericire, pentru a combate usturimea nazală și celelate senzații neplăcute, au fost descoperite numeroase remedii naturale, care mai de care mai eficiente.

Remedii naturale și metode eficiente pentru calmarea usturimii din nas

Usturimea din nas poate fi ameliorată cu ajutorul inhalațiilor, a vaselinei, a șervețelelor umede și a unui umidificator.

Inhalații

Inhalațiile cu aburi fierbinți sunt benefici pentru mucoasa nazală iritată. Tot ce trebuie să faci este să pui apă fierbinte într-un bol și să stai cu fața deasupra lui, pentru a inhala aburii. În apă, poți adăuga și flori de mușețel sau mentă.

o femeie care face inhalații
Inhalațiile cu aburi fierbinți sunt benefici pentru mucoasa nazală iritată.

Vaselină

Vaselina este de mare ajutor, atunci când te confrunți cu usturime nazală. Ia puțină vaselină pe vârful unui bețișor de urechi și plimbă-l în interiorul nasului. Te poți ajuta și de degete, dai să ai grijă să te speli foarte bine pe mâini înainte. Utilă este și crema de gălbenele, deoarece are efect calmant și cicatrizant.

o cutie rotundă cu vaselină
Vaselina este de mare ajutor, atunci când te confrunți cu usturime nazală.

Șervețele umede

Ia un șervețel și umezește-l cu puțină apă sau cu ceai din plante și introdu-l în nas, pentru a hidrata zona și pentru a preveni uscăciunea mucoasei nazale. Dar ține cont că, imediat după ce ți-ai umezit interiorul nasului, să aplici o cantitate mică de vaselină sau cremă de gălbenele, pentru a menține hidratarea.

o femeie care se șterge cu un șervețel
Ia un șervețel și umezește-l cu puțină apă sau cu ceai din plante și introdu-l în nas, pentru a hidrata zona și pentru a preveni uscăciunea mucoasei nazale.

Te confrunți cu usturime în nas? Folosește un umidificator

Dacă usturimea din nas îți dă, în continuare, bătăi de cap, achiziționează-ți un umidificator. Acesta trebuie amplasat în centrul încăperii, departe de mobilier, deoarece excesul de umiditate poate favoriza apariția mucegaiului și poate strica suprafețele din lemn.

Nu în ultimul rând, foarte bune sunt și capsulele cu ulei de chimen negru. Acesta are un efect pozitiv asupra mucoasei nazale, crește vitalitatea și regenerează funcțiile căilor respiratorii superioare. Se administrează câte o capsulă de trei ori pe zi.

un umidificator în funcțiune
Dacă usturimea din nas îți dă, în continuare, bătăi de cap, achiziționează-ți un umidificator.
Adauga un comentariu