Sanatate

Remedii naturiste pentru infecție în gât. Sfaturi simple pentru a scăpa imediat de disconfort

Publicat: 03 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii naturiste pentru infecție în gât. Sfaturi simple pentru a scăpa imediat de disconfort
Dacă ai o infecție în gât, recomandat este să nu fumezi și să nu consumi băuturi care conțin cafeină (cafeaua, sucurile acidulate, ceaiul verde, ceaiul negru).

Există numeroase remedii naturiste pentru a trata o infecție în gât. Iată care sunt cele mai eficiente tratamente, care te scapă imediat de disconfort.

Infecții în gât sunt următoarele: amigdalita (inflamație a amigdalelor, întâlnită adesea la copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, dar și la adulți), faringita (infecție virală frecventă la copii cu vârsta între 6 luni și 4-5 ani) și laringita (inflamație a mucoasei laringiene, care apare adesea la schimbările climatice). Printre simptomele acestor infecții se numără disconfortul sau durerea la înghițire, senzația de gât uscat, iritat, răgușeala, durerea în gât, senzația de arsură sau mâncărimile în gât. Mai pot apărea și nasul înfundat, tusea, strănutul, durerile de cap, durerile musculare, febra sau inflamarea ganglionilor limfatici de la nivelul gâtului.

Infecțiile în gât pot fi cauzate de virusuri și bacterii (de exemplu, streptococcus pyogenes), de aerul uscat sau de alergii.

o barbat care tine mana pe gat
Infecțiile în gât pot fi cauzate de virusuri și bacterii (de exemplu, streptococcus pyogenes), de aerul uscat sau de alergii.

Remedii naturiste pentru infecție în gât. Tratamente din inima naturii și nu numai

Chiar dacă, de cele mai multe ori, infecțiile în gât trec de la sine, unele persoane au nevoie de tratament. Foarte eficientă în ameliorarea durerilor de gât și a disconfortului este gargara cu apă caldă și sare. Aceasta îmbunătățește fluxul sanguin la nivelul cavității bucale, dezinfectează și diminuează edemul din zona faringelui. În același timp, gargara fluidifică mucusul și reduce iritația.

Util ar fi să consumi lichide calde, deoarece, în timpul unei infecții, gâtul obișnuiește să se usuce și să aibă nevoie de hidratare. În acest fel, scapi de senzația de usturime și ameliorezi durerile în gât. Indicate pentru refacerea echilibrului hidric al mucoasei sunt ceaiul cald și supa de pui.

De asemenea, consumă alimente cât mai moi, care să nu irite și mai mult gâtul. Optează pentru ouă fierte sau omletă, paste bine fierte și legume fierte la aburi. Stai departe de pâine, chipsuri sau oricare alte alimente crocante, care pot intensifica disconfortul.

De mare ajutor poate fi aplicarea unei comprese calde pe gât. Aceasta te va scăpa de senzația de usturime și va ameliora durerea apărută în urma înghițirii alimentelor.

Nu în ultimul rând, odihnește-te. Nu degeaba se spune că somnul este cel mai bun medicament, la care poți apela pentru refacerea, cât mai rapidă, a organismului. Evită să vorbești pe un ton ridicat și menajează-ți vocea, până când simptomele dispar. În caz contrar, situația se poate complica.

o femeie care face gargara
Foarte eficientă în ameliorarea durerilor de gât și a disconfortului este gargara cu apă caldă și sare.

Sfaturi pentru a scăpa mai repede de infecția în gât

Dacă ai o infecție în gât, recomandat este să nu fumezi și să nu consumi băuturi care conțin cafeină (cafeaua, sucurile acidulate, ceaiul verde, ceaiul negru). Mai mult, stai departe de mâncărurile grase, prăjite în ulei sau crocante. Evită să faci exerciții fizice intense și nu merge în locurile publice, unde poți intra în contact cu persoane bolnave sau cu aerul rece și uscat.

Dacă ai dureri puternice în gât, care nu trec în șapte zile, dificultăți la înghițire, probleme respiratorii, durere în timpul respirației, senzație de gât înțepenit, dureri de ureche, articulații umflate sau sânge în salivă, este necesar să te adresezi medicului.

infectie in gat manifestată prin amigdalite umflate
Dacă ai o infecție în gât, recomandat este să nu fumezi și să nu consumi băuturi care conțin cafeină (cafeaua, sucurile acidulate, ceaiul verde, ceaiul negru).
Adauga un comentariu