National

Reprezentanții ANM au emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și ploi în cantități însemnate. Iată ce zone sunt vizate

Publicat: 23 aug. 2021
Vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni seara, o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și ploi în cantități însemnate în Sudul, Centrul și Estul țării.

Potrivit ANM, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în vestul și nord-vestul țării, apoi, marți și marți spre miercuri (24 și 24/25 august) mai ales în centru, nord-est, sud-vest și în zonele montane.

Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, iar pe alocuri vijelii și grindină.

Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20 – 40 l/mp.

Miercuri și joi (25, 26 august), astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în sudul, centrul și estul teritoriului.

Prognoză meteo 24 august 2021

Marți, 24 august 2021, vremea se răcește în mai multe regiuni ale țării, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta prin vijelii, descărcări electrice, intensificări ale vântului și precipitații torențiale.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de vreme severă, valabilă în intervalul 24 august, ora 03:00 – 25 august, ora 10:00. Temperaturile vor fi în scădere, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intensificări ale vântului, fenomene electrice, precipitații cu caracter torențial, iar pe alocuri vijelii și grindină.

Zonele afectate de vremea rea sunt: vestul, nord-vestul țării, centru, nord-est, sud-vest și în zonele montane. De asemenea, cantitățile de apă vor fi semnificative și vor depăși 20 – 40 de litri pe metru pătrat.

În sudul și sud-estul țării cerul se va menține variabil, vor exista perioade cu soare, dar și perioade în care norii vor acoperi cerul. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cea de-a doua parte a zilei.

Temperaturime maxime se vor încadra între 22 – 34 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi situate între 11 – 18 grade Celsius, iar pe litoral între 19 – 21 grade Celsius.

Adauga un comentariu