International

Restaurantele din Marea Britanie au înregistrat o creştere a cifrei de afaceri după de Guvernul plătea jumătate din comandă

Publicat: 31 aug. 2020
Restaurantele din Marea Britanie au înregistrat o creştere a cifrei de afaceri
Restaurantele din Marea Britanie au înregistrat o creştere a cifrei de afaceri

Confom statisticilor, restaurantele din Marea Britanie au înregistrat o creşterea cifrei de afaceri după ce Guvernul plătea jumătate din comandă. Ministrul de Finanţe, Râşchi Sunak, i-a îndemnat pe cetăţeni ca să continue să servească masa în oraş chiar şi după expirarea ajutorului acordat de stat pentru partonii de restaurante.

Restaurantele din Marea Britanie au înregistrat o creştere a cifrei de afaceri după de Guvernul plătea jumătate din comandă

Schema pusă în aplicare de guvernul Britanic se numea Eat ouţ to Help Ouţ şi a fost destinată sectorului ospitalităţii care a fost grav afectat de pandemia de COVID. Schema de ajutor era un simplă şi a fost pusă în aplicare pentru luna august. Concret, britanicii beneficiau de reducere de 50% la comanda dacă aceştia alegeau să consume masa în restaurantele din Marea Britanie. Totuşi, măsura avea şi limite. Doar cetăţenii care alegeau să iasă în zilele de luni, marţi, miercuri beneficiau de reducere. Reducerea nu trebuia să fie mai mare de 50% şi nici să depăşească 10 lire per persoană. Guvernul acoperea diferenţa de nota de plată.

Datele sunt îmbucurătoare pentru Guvernul din Marea Britanie

Conform datelor publicate de oficialii din Guvern, schemă a fost una eficienta. În total, de la începutul ajutorului acordat de autorităţi, în oraş s-au servit peste 64 de milioane de mese. O altă statistică arată faptul că, în zilele în care ajutorul era acordat, restaurantele au înregistrat o creştere cu 95% a numărului de persoane care au participat. În Marea Britanie, pandemia de coronavirus a dus la închiderea a peste 80% dintre restaurante. Conform rapoartelor oficiale, în ţara insulara s-au înregistrat peste 1.4 milioane de şomeri din industria de restaurante.

Ca o completare la ajutorul emis de Guvern, o mare majoritate a restaurantelor au decis să susţină singure şi în luna septembrie aceasta măsura.

Rishi Sunak, ministrul de Finanţe îi îndeamnă pe cetăţeni să continue să vină la restaurant

Chiar dacă măsurile îşi vor încheia efectul începând de data de marţi, 1 septembrie 2020, ministrul de Finanţe îi îndeamnă pe britanici să susţină în continuare industria puternic afectată de pandemia de coronavirus.

„Îi îndemn pe cetăţeni să menţină acest elan”

„Această schemă ne reaminteşte de ce ne place să luăm masa în oraş şi îi îndemn pe cetăţeni să menţină acest elan şi să ajute în continuare la relansarea noastră economică. Vreau să mulţumesc celor care s-au reîndrăgostit de localul lor preferat, managerilor care au petrecut săptămâni pentru a se asigura că restaurantele lor sunt sigure, precum şi şefilor, ospătarilor şi ospătăriţelor din întreaga ţară care au muncit din greu…tuturor celor care au ajutat la protejare a 1,8 milioane de locuri de muncă din sectorul ospitalităţii”, a spus Rishi Sunak, într-un comunicat de presă.

Adauga un comentariu