Prima pagină » International » Restaurantul în care nu ai voie să mănânci dacă vii singur. Motivul este uluitor
Restaurantul în care nu ai voie să mănânci dacă vii singur. Motivul este uluitor

Restaurantul în care nu ai voie să mănânci dacă vii singur. Motivul este uluitor

12 aug. 2024, 09:20,
Mirela Gabriela Todosi în International

Iată restaurantul în care nu ai voie să mănânci dacă vii singur. Locația se află în Barcelona, iar chelnerii refuză să ia comanda clientului care nu vine însoțit. Motivul este uluitor.

Restaurantul în care nu ai voie să mănânci dacă vii singur

Turiștii, dar și localnicii sunt afectați de decizia restaurantelor spaniole de a refuza oamenii singuri care vin să ia masa. Cei care mănâncă singuri sunt adesea tratați cu suspiciune sau sunt priviți cu milă. Unele restaurante au câteva mese rezervate pentru aceste persoane, însă mesele sunt mici și amplasate în locuri strâmte.

Mesele în aer liber sunt foarte cerute în orașul Barcelona. Patronii restaurantelor sunt de părere că oferirea unei mese unui client singur nu are sens din punct de vedere comercial, patronii ieșind în pierdere. Pe de altă parte, mesele pline de turiști aduc venituri generoase. Decizia îi nemulțumește pe localnici, dar mai ales pe turiști.

Țara care nu vrea să mai primească turiști

Mișcările anti-turism sunt în creștere nu doar în Barcelona, ci și în alte regiuni populare printre turiști, cum ar fi Malaga și Insulele Baleare. Aceste proteste reflectă o preocupare tot mai mare a locuitorilor pentru conservarea identității locale și reducerea impactului turismului de masă asupra vieții cotidiene.  Spania a înregistrat un număr record de 85,1 milioane de vizitatori străini, consolidându-și poziția ca a doua cea mai populară destinație turistică din lume după Franța. Regiunea cea mai vizitată a fost Catalonia, cu 18 milioane de vizitatori, urmată de Insulele Baleare și Insulele Canare.

Spaniolii cer autorităților politici mai riguroase pentru a proteja interesele locuitorilor și mediul înconjurător în fața creșterii rapide a turismului global. Protestatarii au stropit turiștii din zonele turistice cu pistoale cu apă și au scandat lozinci împotriva invaziei turistice, cerând o schimbare radicală în gestionarea fenomenului turistic. Principalul punct de critică a fost efectul devastator al turismului asupra prețurilor locuințelor, care au crescut cu 68% în ultimul deceniu conform datelor Primăriei Barcelona. De asemenea, s-au subliniat consecințele negative asupra afacerilor locale, mediului înconjurător și condițiilor de muncă ale locuitorilor.

O altă lege strictă pentru turiști vine din Italia. Pe lângă actele necesare călătoriei, turiștii trebuie să facă dovada că au la ei suficienți bani pentru cheltuieli. or intra în vigoare noi reguli pentru turiștii care vor să viziteze Italia. Autoritățile vor cere dovezi concrete ale planurilor de vacanță, inclusiv confirmarea rezervării la hotel și biletele de întoarcere sau de plecare. Călătorii vor trebui să arate că au asigurare de călătorie și resurse financiare suficiente. Turiștii trebuie să arate că dispun de cel puțin 36,67 EUR pe zi de ședere în Italia. Pentru cei care călătoresc în grupuri, suma necesară este de 26,33 EUR pe zi. Autoritățile italiene vor face controale amănunțite în următoarea perioadă.

„Dacă străinii nu pot dovedi disponibilitatea fondurilor necesare, li se va refuza intrarea de către autoritățile de frontieră.”, este anunțul făcut de autorități.

Cei care vor să meagă în vacanță în Italia vor avea nevoie de următoarele documente: pașaport valabil, confirmarea rezervării la hotel sau dovada adresei în cazul vizitării unei proprietăți private, asigurare de călătorie, bilet de întoarcere sau de plecare, dovada fondurilor necesare pentru a acoperi costurile șederii. Românii care doresc să călătorească în afara țării, în această vară, vor trebui să plătească mai mult pentru un sejur în Grecia, Italia, Bulgaria sau Turcia. Pachetele de vacanță ale agențiilor de turism s-au scumpit încă din iarnă. Spre exemplu, dacă în urmă cu doi, trei ani o vacanță în Turcia, în plin sezon, costa 600 euro de persoană, acum doritorii plătesc cu cel puțin 200 euro mai mult. Cei mai norocoși sunt cei care își pot programa vacanțe din timp și călătoresc în extra-sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`