Local

Restricții de circulație până la finalul lunii august 2021 în cartierul Dacia! Lucrări la o nouă grădiniță în municipiul Iași

Publicat: 20 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Restricții de circulație până la finalul lunii august 2021 în cartierul Dacia Lucrări la o nouă grădiniță în municipiul Iași
În cartierul Dacia vor fi instituite unele restricții de circulație până la finalul lunii august 2021 din cauza unor lucrări de subtraversare a rețelei de termoficare ce va duce la racordarea grădiniței din strada Prof. I. Simionescu

Până la finalul lunii august 2021 vor fi instituite o serie de restricții de circulație în zona cartierului Dacia din municipiul Iași. Noua grădiniță ce va apărea în cartier va fi racordată la rețeaua de termoficare. În aceste condiții, se vor impune restricții de circulație pe strada Prof. I. Simionescu din cartier

Racordarea unei grădinițe la rețeaua de termoficare va duce la unele restricții de circulație în zona cartierului Dacia. Proiectul noii grădinițe de pe strada Prof. I. Simionescu va face ca circulația rutieră să fie îngreunată pentru următoarele două săptămâni. O firmă din județul Neamț va racorda noua grădiniță la rețeaua de termoficare, iar proiectul prevede și subtraversarea străzii. Cei de la Primăria Iași au precizat că lucrările vor genera restricții de circulație și vor fi semnalate corespunzător de constructor.

Restricții de circulație în cartierul Dacia

Reprezentanții municipalității au arătat și în ce vor consta restricțiile de trafic din zona străzii Prof. I. Simionescu.

„Începând din 19 august 2021, pe strada Prof. I. Simionescu, din cartierul Dacia, vor fi făcute lucrări de subtraversare în vederea racordării la rețeaua centralizată de termoficare a noii grădinițe, cu 280 de locuri. Grădinița va fi construită cu fonduri europene de Primăria municipiului Iași. Lucrările sunt executate de SC Pro Instal SRL Neamț și sunt avizate până la sfârșitul acestei luni de Biroul Rutier – Poliția municipiului Iași. După finalizarea lucrărilor pe carosabil, acestea vor continua pe trotuar”, au menționat cei de la Primăria Iași.

Lucrări pe fonduri europene pentru grădinița din Dacia

Proiectul privind construirea și echiparea unei grădinițe în zona Dacia este de 7.9 milioane de lei (1,65 milioane de euro). Cea mai mare parte a proiectului este finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – Axa 4.4. Contractul de finanțare europeană a fost semnat pe 27 februarie 2020. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, din care 30 de luni reprezintă durata de execuție a lucrărilor. Construcția grădiniței este realizată de firma Stasform Consult SRL Vaslui în cadrul unui contract în valoare de 6,2 milioane de lei. Recent, municipalitatea a demarat un program de modernizare a unor școli și grădinițe din oraș, valoarea totală fiind de 31 de milioane de lei.

Investiție pentru 280 de copii din cartierul Dacia

Investiția constă în ridicarea unui corp de clădire P+E cu o suprafață construită de 1.166 de metri pătrați, o suprafață construită desfășurată de 2.375 de metri pătrați și care va cuprinde 14 săli de grupă.

„Construirea acestei grădinițe va duce la crearea a 280 de locuri pentru învățământul preșcolar. De asemenea, proiectul include echiparea funcționalului școlar și amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii. Terenul amenajat prin proiect are o suprafață de 4.420 de metri pătrați și se află în zona străzilor Tabacului și Prof. I. Simionescu, lângă Secția 1 Poliție”, au mai spus cei de la Primăria Iași.

Decizia pentru construirea unei noi grădinițe în Dacia a venit ca urmare a solicitării mai multor părinți.

Lucrări pe mai multe artere din municipiul Iași

Strada Prof. I. Simionescu și un teren viran din zonă vor fi modernizate printr-un alt proiect european în municipiul Iași, program ce ține de revitalizarea spațiilor publice abandonate sau degradate de mici dimensiuni. Programul prevede reconversia și refuncționalizarea a 12.741 de metri pătrați de teren neutilizat. Terenurile care urmează a fi refăcute sunt situate pe aleea Prof. I. Simionescu (2.664 metri pătrați), strada Bradului, nr. 17 A (4.250 metri pătrați), strada Egalității, nr. 27 A (2.519 metri pătrați), strada Butnari, nr. 13 A (1.673 metri pătrați) și strada Romană (1.635 metri pătrați). Proiectul include și modernizarea a trei străzi de acces direct către aceste zone: Prof. I. Simionescu, Orientului și Romană, toate cu o suprafață de 15.868 de metri patrați. Lucrările sunt executate de SC Con Ted Company SRL pentru 5,1 milioane de lei.

Adauga un comentariu