Cocktailul Blue Lagoon este o băutură spectaculoasă atât prin culoarea sa vibrantă, cât și prin gustul său răcoritor și exotic. Această băutură este populară în baruri și la petreceri datorită aspectului atrăgător și a combinației unice de arome care o fac să fie deosebită față de alte băuturi.
Se crede că povestea băuturii Blue Lagoon începe la finalul anilor ’60 sau începutul anilor ’70 și are legătură cu o locație celebră din Paris pentru viața de noapte: Harrys New York Bar. Acest cocktail alcoolic a fost creat de Andy MacElhone, nimeni altul decât fiul renumitului barman și mixolog Harry MacElhone.
Rețeta autentică pentru cocktailul Blue Lagoon
Barul Harrys din Paris a fost una dintre locațiile preferate ale scriitorului Ernesc Hermingway, el făcând referire la acest loc plin de viață în câteva dintre scrierile sale. Culoarea albastră specifică unui cocktail Blue Lagoon este rezultatul mix-ului pe bază de curaçao albastru, vodka și sucuri.
Numele cocktailului este o trimitere directă la cromatica sa specială. Începând cu anii ’60, lichiorul Blue Curaçao a devenit din ce în ce mai disponibil pe piețele europene. Odată ce MacElhone a profitat de acest aflux, nu a mai fost decât un pas până la dezvoltarea unei rețete de cocktail ce invită la răsfăț și relaxare.
De asemenea, Blue Curaçao este un lichior preparat din coji de portocale amărui, originar din insula Curaçao din Caraibe. Acest lichior este colorat artificial pentru a se obține nuanța de albastru strălucitor.
Cu toate că este posibil să găsim Curaçao și în alte culori, varianta albastră este mai populară și cea mai des utilizată. Gustul său dulce-amărui și aroma de citrice îl fac perfect pentru combinații cu diverse alte băuturi alcoolice și sucuri. Iată cum poți face o băutură delicioasă.
Poți prepara simplu și rapid acest cocktail de vară, dacă lucrezi cu ingredientele potrivite și ai în față pașii procesului original de preparare. Astfel că, vei avea nevoie de 45 ml vodcă; 15 ml lichior Blue Curaçao; 90 ml limonadă proaspătă; gheață zdrobită; o felie de lime (pentru decor).
Mod de preparare
Se umple un pahar mare cu gheață zdrobită. Se toarnă mai întâi cantitățile recomandate de lichior Blue Curaçao și vodka peste gheață. Se completează apoi cu limonadă obținută din lămâi proaspăt stoarse și se amestecă ușor. La final, se poate decora paharul cu o umbreluță și o felie de lime proaspăt, pentru un rezultat de senzație. Dacă îți place lime-ul, poți încerca o băutură Margarita.
Cocktailul Blue Lagoon clasic are o rețetă standard, dar asta nu înseamnă că nu poți experimenta cu aromele și ingredientele, pentru a obține o băutură personalizată.
Iată o serie de recomandări, în acest sens: înlocuiește limonada cu sucul de ananas, pentru un cocktail cu arome tropicale; pentru a păstra acea nuanță uimitoare, oferită de lichiorul Blue Curaçao, poți trece sucul de ananas printr-o sită cu ochiuri foarte mici.
Iar pentru și mai multă dulceață, poți adăuga în mix sirop de agave, de asemenea, poți adăuga rom în loc de vodcă, pentru o aromă mai complexă. Celor care nu consumă alcool le poți pregăti un Virgin Blue Lagoon, înlocuind băutura spirtoasă cu suc de lime. Pe lângă cocktailul Blue Lagoon, există și alte băuturi populare care utilizează Blue Curaçao, cum ar fi Blue Hawaiian și Aqua Velva.