Culinar

Rețetă de cozonac fără frământare cu dospire la frigider. Cum să obții un cozonac de casă fraged și pufos

Publicat: 15 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă de cozonac fără frământare cu dospire la frigider. Cum să obții un cozonac de casă fraged și pufos
Cozonacul făcut cu aluat fără frământare și lăsat la dospit la frigider are o textură aparte, este pufos, aromat și gustos.

Multe gospodine vor să afle care este cea mai bună rețetă de cozonac fără frământare cu dospire la frigider. Cozonacul este nelipsit de la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte deserturi rafinate. Iată cum să obții un cozonac de casă fraged și pufos.

Rețetă de cozonac fără frământare cu dospire la frigider

Dacă vrem să pregătim acasă un cozonac pufos, gustos și aromat trebuie să facem mai întâi un aluat fără frământare lăsat la dospit la frigider. Aluatul de cozonac se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Cozonacul făcut cu un aluat fără frământare este delicios, se rupe fâșii și este ideal de servit la masa de Crăciun. Pentru umplutură vom folosi nucă, rahat, cacao și stafide. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Pe lângă deliciosul cozonac, putem pregăti la masa de Crăciun sau de Revelion și niște fursecuri fragede și aromate. Acestea pot fi făcute simple sau umplute cu dulceață și diferite tipuri de cremă. Pentru iubitorii de deserturi rafinate, însiropate și aromate putem pregăti o prăjitură invizibilă cu mere. Aceasta merge servită la orice masă alături de alte bucate alese.

Cozonacul făcut cu un aluat fără frământare lăsat la dospit la frigider este delicios, pufos și este ideal de pregătit pentru masa de Crăciun sau de Revelion.

Cum să pregătești cel mai bun aluat pentru cozonac de casă

Dacă vrem să pregătim un cozonac pufos cu aluat fără frământare vom avea nevoie de 500 g de făină, 3 gălbenușuri, 100 g de zahăr, 100 g de unt topit, 225 ml de lapte, sare, coajă de lămâie, 1 pliculeț de drojdie uscată, ingrediente necesare pentru aluatul fără frământare. Pentru umplutură vom folosi 300 g de nucă măcinată, 2 albușuri, 150 g de zahăr, 2 linguri de cacao, miez de nucă pentru ornat și 1 ou pentru uns.

Într-un vas se amestecă făina cu drojdia uscată, iar într-un bol separat se amestecă zahărul cu laptele cald. Peste făină se adaugă gălbenușurile și laptele în care s-a topit zahărul. Se amestecă totul foarte bine apoi se adaugă coaja de lămâie și untul topit.

Aluatul format se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece la frigider pentru câteva ore. Între timp vom pregăti umplutura pentru cozonac. Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul apoi se toarnă nuca măcinată și cacao.

Umplutura se întinde peste foaia de aluat. Foaia de aluat se rulează ușor, iar marginile se pliază la interior. Cozonacul se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la crescut la temperatura camerei. Se unge aluatul cu ou bătut și se pun deasupra jumătăți de miez de nucă și zahăr tos. Se pune cozonacul la cuptor și se coace timp de o oră. Când este gata, se scoate și se lasă la răcit apoi se feliază pentru a fi servit. Cu siguranță acest cozonac va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Cozonacul făcut cu aluat fără frământare și lăsat la dospit la frigider are o textură aparte, este pufos, aromat și gustos. Acest cozonac este ideal de pregătit la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese.

Adauga un comentariu