Culinar

Rețetă de fursecuri simple de casă. Desert rapid și delicios

Publicat: 31 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă de fursecuri simple de casă. Desert rapid și delicios
Rețeta de fursecuri simple poate fi adaptată în funcție de preferința fiecăruia

Rețeta de fursecuri simple de casă este rapidă și poate fi preparată din ingrediente pe care le avem la îndemână în casă. Fiind gata în aproximativ 30 minute, fursecurile pot fi preparate oricând, la orice ocazie și adaptate după placul fiecărei persoane. Fursecurile de dovleac sunt ideale pentru zilele de post în care doriți să vă delectați cu ceva dulce. Pe de altă parte, fursecurile americane fragede pe care le tot vedeți în filme sunt o altă rețetă simplă și rapidă pe care o puteți pregăti pentru cei mici. 

În zilele în care ne dorim ceva dulce, însă magazinul este prea departe, putem apela la dulciurile făcute în casă. Pe lângă faptul că se prepară foarte ușor, acestea sunt și extrem de sănătoase, fiind preparate chiar de mână voastră. Fursecurile nu conțin E-uri sau conservanți, fiind un desert perfect și pentru copii.

Rețetă de fursecuri simple și fragede

Această rețetă poate fi una de bază și poate fi adaptată după placul fiecăruia. Veți obține 30 de fursecuri. În aluat se pot integra fulgi de ciocolată, nuci sau fructe confiate. Într-un bol veți amesteca 175 grame unt nesărat, cu 85 grame zahăr tos până veți obține o cremă spumoasă. Pentru un gust mai aromat se poate adăuga și o esență sau o păstaie de vanilie. Ulterior veți adăuga treptat 225 grame de făină, în timp ce amestecați cu o spatulă.

Când este gata, aluatul îl veți pune într-o folie alimentară și apoi îl veți răsuci sul. Se va pune la congelator timp de o oră. După ce îl veți scoate de la rece se vor tăia felii cu o grosime de un centimetru și se vor pune în tavă. Aceasta trebuie tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și presărată cu făină. Înainte de a pune fursecurile în cuptor se va presăra zahăr peste ele. Se vor coace timp de 15-20 minute la foc mic în cuptorul preîncălzit. Când sunt gata, fursecurile trebuie lăsate în tavă până se vor răci.

Fursecuri cu dovleac de post simple

Fursecurile de dovleac pot fi o variantă simplă și rapidă pentru zilele de post. Un alt desert pentru aceste zile este și prăjitura de vișine. Fursecurile sunt atât de delicioase, încât vă veți îndrăgosti de ele și le veți prepara pe tot parcursul anului. Acestea pot fi ornate și cu fulgi de ciocolată neagră, cu un conținut crescut de cacao. De cele mai multe ori ciocolata neagră este de post. Cu ajutorul unui blender se va pasa 120 grame de dovleac, 110 mililitri ulei și 280 grame făină. 

Când compoziția este omogenizată adăugați un vârf de sare și un pliculeț de zahăr vanilat. Aluatul obținut trebuie să fie moale și omogen. Tava va fi tapetă cu hârtie de copt, iar cuptorul va trebui încălzit în prealabil. Pentru a pune aluatul în tavă, se va folosi un pistol de biscuiți sau le puteți transfera cu ajutorul unei lingurițe. De asemenea, se pot forma și în mână biluțe mici pe care le veți aplatiza și apoi le veți pune în tavă.  Se vor coace timp de 12 minute la 180 grade. Când sunt gata, fursecurile se vor lăsa la răcit în tavă, apoi le puteți orna după bunul plac.

Rețetă de cookies americane

Mult râvnitele cookies americane le vedem deseori în filme, fiind mâncate alături de un pahar de lapte. Rețeta acestora este una foarte simplă, fiind iubite de cei mici. Într-un bol veți amesteca 200 grame unt, împreună cu 150 grame zahăr alb și brun până ce va fi topit complet. Ulterior adăugați 3 ouă până ce compoziția va fi omogenizată. Pentru un gust aromat veți adăuga și o esență de vanilie. În timp ce amestecați adăugați un vârf de sare, 400 grame făină și o linguriță de bicarbonat. La final se vor adăuga 200 grame de ciocolată cu lapte și 100 grame de ciocolată amăruie, ambele tăiate bucățele. 

Fursecurile vor fi puse într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. În funcție de tava pe care o aveți, se vor pune aproximativ opt fursecuri de dimensiunea unui ou. Acestea vor crește la copt și vor lua aspectul clasicelor fursecuri americane. Le veți lăsa la copt timp de aproximativ 15 minute.

Rețeta de fursecuri simple poate fi adaptată în funcție de preferința fiecăruia. Acestea pot fi servite la micul dejun sau între mese dacă doriți ceva dulce, alături de un pahar de lapte sau un pahar de suc proaspăt. Dacă vă doriți o rețetă tradițională puteți opta pentru prăjitura cu mere sau un chec pufos.

Adauga un comentariu