Dacă vrem să pregătim acasă un desert delicios, cu doar câteva ingrediente, putem alege savuroasa rețetă de gogoși cu iaurt și drojdie. Gogoșile pot fi pregătite la orice ocazie, iar dacă facem mai întâi un aluat fraged și aerat, la final ne vom încânta papilele gustative. Gogoșile cu iaurt și drojdie sunt savuroase și merg servite de minune dimineața, la micul dejun, sau pe timpul zilei. Iată cum să pregătești niște gogoși de casă pufoase și aromate.
Rețetă de gogoși cu iaurt și drojdie
Când vine vorba de gustoasele gogoși de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Acestea pot fi făcute cu lingura, cu paharul sau formate cu mâna. La fel de bine gogoșile pot fi gătite simple, de post sau cu lapte, dar pot fi și umplute cu ciocolată, cu dulceață sau cu brânză.
Pentru a obține cele mai bune gogoși de casă, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged, aerat și aromat. Gogoșile făcute cu iaurt și drojdie proaspătă vor fi gustoase, pufoase și pe placul tuturor celor de la masă.
Pe lângă savuroasele gogoși putem face pentru cei dragi și o plăcintă cu iaurt cu foi rupte. Aceasta este gata cu doar câteva ingrediente. La fel de bine putem face pentru mesele festive și nu numai un chec din albușuri cu lămâie. Aromatul chec este ideal de servit dimineața alături de o cafea aromată. Checul este nelipsit de la mesele de sărbătoare sau de la mesele festive, alături de alte deserturi aromate.
Cum să pregătești acasă un desert pufos și gustos
Pentru delicioasele gogoși cu iaurt și drojdie vom avea nevoie de 250 g de iaurt grecesc, 500 g de făină, 2 ouă, 4 linguri de zahăr, 25 g de drojdie proaspătă, un praf de sare și esență de vanilie, esență de rom și ulei pentru prăjit.
Mai întâi se pregătește aluatul pentru gogoși. Se pune drojdia într-un bol mic cu puțină apă caldă, o lingură de făină și o lingură de zahăr. Se amestecă totul foarte bine apoi se lasă drojdia să se activeze.
Între timp se pune făina într-un vas mare și se face o gaură în mijloc. După ce drojdia s-a activat se toarnă în vasul cu făină. Ulterior se adaugă iaurtul, zahărul, ouăle, sarea și esențele. Se amestecă totul foarte bine apoi se începe frământarea aluatului pentru gogoși.
Se lasă aluatul la dospit apoi se întinde aluatul și se formeză gogoșile cu un pahar. Într-o tigaie cu ulei încins se prăjesc gogoșile, iar când sunt gata se scot pe proasoape de bucătărie pentru a se scurge de ulei. La final, se pudrează gogoșile cu zahăr vanilat.
Gogoșile făcute cu iaurt și drojdie proaspătă sunt pufoase, au o aromă aparte și sunt ideale de servit la orice masă. Gogoșile pot fi umplute și cu dulceață sau cu brânză și stafide, după gust și preferințe. Pentru iubitorii de delicii ca în vremea copilăriei, putem face niște gogoși de casă simple sau cu gem. Acestea vor aminti celor de la masă de rețetele savuroase ale bunicii.