Culinar

Reţetă de ouă umplute cu avocado şi iaurt – Planta care le dă gust bun

Publicat: 02 apr. 2021
Farfurie cu oua umplute cu avocado si iaurt
Aceste ouă umplute sunt și mai ușor de digerat pentru că nu sunt făcute cu pate de ficat, ci cu avocado, iar iaurtul taie oricum din grăsime

Reţeta clasică de ouă umplute cu pate şi maioneză îi place oricui. Este uşoară şi delicioasă. Ce ai zice însă de o rețetă de ouă umplute cu avocado şi iaurt? Este inedită, dar la fel de bună. Ca să i se taie din grăsime, se încorporează în pastă câteva linguri de iaurt.

Ca decor poţi folosi bucăţele mici de lămâie, frunze de pătrunjel, dar şi salată verde. Ideal este ca preparatul să fie ţinut la rece, în frigider, până în momentul servirii. Chiar dacă nu are multe ingrediente, în definitiv vorbim despre ouă. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 2 avocado
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 lingură muștar
  • 80 g iaurt degresat
  • sare
  • piper
  • 5 lămâie pentru decor
  • 1 salată verde

Mod de preparare reţetă ouă umplute cu avocado şi iaurt:

Prima dată ocupă-te de ouă. Mai întâi scoate-le din frigider şi lasă-le să ajungă la temperatura camerei. Acest truc este foarte util, pentru că împiedică ouăle să crape în momentul fierberii. Pune-le apoi în apă rece, într-un ibric, la foc potrivit. Când dă în clocot, redu intensitatea focului. Fierbe-le în jur de 10, maxim 12 minute. Scurge-le de apă fierbinte şi pune-le în apă rece. Astfel se vor răci mai repede şi le vei putea coji mai uşor. După ce le-ai cojit, taie-le pe lungime, în două. Scoate gălbenuşurile cu grijă, ca să nu se rupă albuşurile.
Spală avocado şi curăţă-l de coajă. Scoate-i şi sâmburele. Mixează bine usturoiul cu gălbenuşurile fierte, muştarul şi pulpa de avocado. Adaugă apoi zeamă de lămâie, piper, sare şi iaurt. Gustă pasta obţinută, ca să vezi dacă mai trebuie pus ceva în ea. Posibil să mai fie nevoie de piper ori de sare.
Umple albuşurile cu pastă preparată anterior. Decorează cu bucăţele mici de lămâie. Pune ouăle într-un platou decorat în prealabil cu salată verde.

Acest aperitiv din oup umplute va arăta foarte bine pe masa de sărbătoare, alături de friptura de miel și de drob.





Adauga un comentariu