Culinar

Rețetă de pască fără aluat – Cum se prepară această bunătate

Publicat: 16 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă de pască fără aluat - Cum se prepară această bunătate
Pasca este un preparat care amintește de azima mâncată de Iisus Hristos la Cina Cea de Taină

Iată o reţetă de pască fără aluat! Dacă nu îţi place să frămânţi ori să prepari aluatul şi apoi să aştepţi să crească, atunci acesta este preparatul ideal pentru tine. Alături de friptură de miel şi de drob, va arăta foarte bine pe masa de sărbătoare.

O reţetă de pască fără aluat prinde bine oricărei gospodine. Din lipsă de timp, de putere de a frământa aluatul sau, pur şi simplu, din orice alt motiv, pasca aceasta se face uşor şi are un gust tare bun. Ingredientul principal, adică brânza amestecată cu stafide, bineînţeles că nu lipseşte. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 700 gr brânză de vaci
  • 250 gr stafide
  • 200 gr zahăr
  • 4 linguri gris de grâu
  • 6 ouă
  • 1 linguriţa esență de vanilie
  • 4 linguri făină albă de grâu
  • 200 gr unt
  • 400 gr smântână 12%

Mod de preparare reţetă de pască fără aluat:

Sparge ouăle într-un bol mai mare. Pune peste ele esenţa de vanilie şi zahărul. Amestecă bine folosind un ţel. În momentul în care compoziţia s-a omogenizat, adaugă brânza de vaci şi încorporeaz-o foarte bine. Pune apoi untul, aflat la temperatura camerei. Omogenizează şi după încorporarea lui.

Acum e momentul să adaugi făina în ploaie. Amestecă uşor, dar bine, pentru ca totul să se omogenizeze. Urmează adăugarea grisului. Şi acesta, ca şi faină, se pune în ploaie.
La final se adaugă smântâna şi stafidele. Omogenizează bine. Unge cu unt o tavă rotundă, presară puţină făină în ea şi toarnă compoziţia. Agită uşor tava, pentru ca totul să se aşeze bine, niveleaz-o şi bag-o în cuptorul încins la 170 de grade Celsius. După circa 45 de minute verific-o. În momentul în care s-a rumenit pe deasupra, e gata. Las-o să se răcească de la sine.

Înainte de a scoate preparatul din tavă, umezeşte lama unui cuţit în apă rece şi încearcă să desprinzi pasca de pereţii tăvii. Cum ţi se pare această reţetă de pască fără aluat? Nu e aşa că se prepară uşor?

Adauga un comentariu