Plante medicinale

Reteta de preparare a ceaiului de papadie cu gheata

Publicat: 21 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reteta de preparare a ceaiului de papadie cu gheata
Păpădia conține cantități considerabile de vitamine A, C, K și B, plus minerale precum magneziu, zinc, potasiu, fier, calciu și colină.

Asteptati! Nu tundeti iarba! Stiați că acele papadii care cresc în toată curtea sunt de fapt o planta și le puteți mânca? Sunt minunate pentru sănătate. Majoritatea oamenilor cred că păpădia este o simpla buruiană din curte. De la curățarea ficatului la susținerea lactației până la infecțiile tractului urinar, păpădia are câteva beneficii uimitoare.

Folositi florile în băuturi, frunzele în salate și rădăcinile ca înlocuitor de cafea.

Păpădia conține cantități considerabile de vitamine A, C, K și B, plus minerale precum magneziu, zinc, potasiu, fier, calciu și colină.

Rețeta de preparare a ceaiului de păpădie cu gheață

Ingrediente

1 mana flori proaspete de papadie
1 cană de apă (fierbinte)
2-3 frunze de stevie uscate (sau îndulcitor, după gust)
½ ceasca frunza de zmeura rosie uscata (optional)
3 litri de apă (rece)
3-4 limes (sucul)

Alege păpădia proaspătă și pune-o într-o strecurătoare. Obțineți doar părțile galbene ale florii și scoateți orice frunze (utilizați în salate) și tulpini. Clătiți bine cu apă rece. Într-un borcan sau cană, se toarnă apa fierbinte peste frunza de stevie și frunza de zmeură roșie uscată, dacă se folosește, și se amestecă bine. Dacă folosiți un alt îndulcitor, puneți-l în apa caldă. Lăsați la aburit 5-8 minute și apoi strecurați ierburile. Se toarnă lichidul îndulcit din frunza de stevie/zmeură într-un borcan de sticlă.

Adăugați sucul de tei și apoi apa rece și amestecați bine. Adăugați florile de păpădie și amestecați ușor. Dați-l la frigider timp de cel puțin 3-4 ore sau până când este complet rece și apoi serviți. Puteți strecura florile sau le puteți turna în cupe.

Adauga un comentariu