Culinar

Reţetă de salată de pui cu ţelină

Publicat: 13 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reţetă de salată de pui cu ţelină

Tulpinile de ţelină reduc colesterolul rău şi întăresc sistemul imunitar. Principala vitamină pe care o conţin este vitamina K, cunoscută în principal datorită proprietăţilor ei de coagulare a sângelui, aceasta având un rol important şi în buna funcţionare a sistemului osos şi a celui cardiovascular. Are doar 20 kcal/100 de grame, deci este recomandată în curele de slăbire. Aşadar, ce spui de o salată de delicioasă care să conţină carne de pui şi multă ţelină? Încearcă reţeta şi bucură-te de combinaţia savuroasă de ingrediente.

Ingrediente:

  • 250 g piept de pui, fără piele şi os
    4 tije ţelină
    2 mere acrişoare
    100 g iaurt cremos
    1 lingură ulei de măsline
    1 lingură zeamă de lămâie
    50 g miez nucă
    sare, după gust
    piper, după gust Pentru decor
    frunze de ţelină
    1 lingură miez de nuci măcinat

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui, îl fierbi în apă cu puţină sare, îl laşi la răcit şi îl tai cuburi. Speli tijele de ţelină, îndepărtezi cape – tele, apoi le tai feliuţe. Cureţi un măr de cotor, îl tai cubuleţe, apoi îl stropeşti cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze.

Într-un castron mai mare, faci un sos din iaurt, ulei, sare şi piper. Adaugi carnea, ţelina, cubuleţele de măr şi mie – zul de nucă zdrobit, apoi omogenizezi compoziţia. Tai celălalt măr transversal, în felii subţiri. Serveşti sa – lata pe felii de măr, presari puţină nucă şi o decorezi cu frunze de ţelină.

Adauga un comentariu