Culinar

Reţetă de supă de ţară de la Mirela Vaida. Cum prepară ea sorbitura

Publicat: 22 iun. 2021
castron alb cu supa de pui de tara facuta dupa reteta primita de la Mirela Vaida
Carnea din supa de pui poate fi mărunțită, pentru ca cei mici să o mănânce mai ușor

O vedem aproape în fiecare zi la emisiunea Acces Direct. Este o prezentatoare de succes din România, implicată în diverse proiecte, dar şi o soţie şi mama devotată. Recent, Mirela Vaida, căci despre ea este vorba, a postat pe canalul sau de Youtube un minunat preparat. Haideţi să învăţăm împreună o rețetă de supă de țară de la Mirela Vaida.

Preparatul este simplu, uşor de făcut şi nu implică nici prăjeala, nici borş de puţină, nici bulion. Tot ce îţi trebuie sunt: carne sănătoasă, legume şi zarzavat. Bineînţeles, poţi prepara şi cu carne din comerţ, dar ţine cont că provine de la păsări hrănite cu tot felul de hormoni. Ideal este să ai carne de ţară, provenită de la păsări crescute la sol, doar cu cereale, fără hormoni sau agenţi de creştere şi dezvoltare. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 1 pui de ţară
  • câţiva morcovi curăţaţi
  • 2 cepe galbene, curăţate
  • 1 ţelină mai mică, curăţată
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • pătrunjel verde, proaspăt cules şi spălat
  • mărar
  • câteva frunze de leuştean
  • o mână de tăiţei de casă
  • piper negru
  • sare după gust

Mod de preparare rețetă de supă de țară de la Mirela Vaida:

Mai întâi speli bine carnea, după care o porţionezi (dacă nu e deja porționată). Spal-o încă o dată. Pune apoi carnea în oală. Toarnă apă cât să acopere carnea şi lasă să fiarbă la foc potrivit. Când e nevoie, îndepărtează spuma de la suprafaţa apei.
Între timp se spală bine legumele şi se taie în jumătăţi. Se pun şi ele în oala cu carne după ce ai luat toată spuma de la suprafaţă. Dacă e nevoie, se mai adaugă nişte apă. Se presară puţină sare. Între timp se toacă mărunt zarzavatul, ca să fie pregătit.
În momentul în care totul a fiert, se scoate carnea cu o spatulă, într-un bol, iar legumele în alt bol. În oală rămâne, practic, doar lichidul. Se pun în oală tăiţeii de casă şi se lasă să fiarbă în jur de 3-4 minute. Se adaugă şi carnea (mărunţită sau nu) după maxim 5 minute. Se taie cubuleţe şi legumele fierte şi se adaugă înapoi în oală. După ce au dat un clocot, se potriveşte gustul de piper şi sare, se opreşte focul şi se presară verdeaţă.

Ce părere ai despre această rețetă de supă de țară, recomandată de Mirela Vaida? În materialul video de mai jos găsești rețeta completă, inclusiv ce face prezentatoarea TV cu carnea pe care nu o pune în supă.

Sfaturi şi trucuri pentru supă

Ţine cont şi de aceste sfaturi:

  • nu folosi vegeta. Conţine foarte multă sare. Mai bine foloseşti vegeta făcută chiar de tine. Ea consta, de fapt, în uscarea şi mărunţirea legumelor. Procedând astfel, ai control asupra gustului mâncărurilor;
  • nu găti supă la foc prea mare. Pentru că aromele să se întrepătrundă, e nevoie de foc mediu spre mic;
  • adaugă apă atunci când e nevoie. Dacă nu faci asta, în loc de supă obţii tocăniţă;
  • ingredientele se pun pe rând. Mai întâi carnea, pentru că fierbe mai greu, apoi leguminoasele, iar la final legumele moi;
  •  tăiţeii sau pastele se adăugă cu câteva minute înainte de final.

Dacă ții post, încearcă ciorba făcută ca la mănăstire.





Comentarii
Adauga un comentariu