Dacă iubești mâncărurile exotice, cu siguranță rețeta de pui thailandez, numită Pad Thai, te va cuceri datorită aromelor intense și savorii sale.
Pe lângă faptul că este foarte delicioasă, este și slabă în calorii, grăsimi și carbohidrați, dar conține multe proteine și nutrienți. În acest preparat vei identifica multe arome, toate într-o armonie perfectă.
Rețeta pentru pui thailandez
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 400 grame de piept de pui, de 250 grame de noodles de orez, de 200 grame de tofu, de 2-3 cepe verzi, de 4 căței de usturoi, de 2 ouă, de 1 morcov, de 50 grame de alune, de 1 lime, de 3 linguri de ulei de măsline, de 150 grame de muguri de fasole și de sare și piper, după gust.
Pentru a prepara sosul vei avea nevoie de 3 linguri de zahăr brun, de 3 lingurițe de sos de soia, de 3 lingurițe de suc de lime, de 2 lingurițe de unt de arahide, de 6 lingurițe de apă, de 60 grame de sos de roșii și de 6 lingurițe de sos de pește.
Începe prin a amesteca toate ingredientele pentru sos foarte bine, până când se topește untul de arahide și zahărul. Când s-a omogenizat totul și s-a răcorit puțin, se pune la frigider. Se spală bine pieptul de pui, se taie în fâșii și se condimentează cu piper și sare, după gust.
Se încinge uleiul într-o tigaie de tip wok și se rumenește puiul foarte bine pe toate părțile. Adaugă tofu tăiat în cubulețe și se lasă pe foc pentru încă câteva minute, apoi se adaugă usturoiul pisat și se mai ține pe foc pentru maxim 1 minut, amestecând frecvent.
Cum termini preparatul și cum îl poți servi
Se scoate puiul cu tofu într-un bol separat și se acoperă cu un capac. Fierbe tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi în wok se prăjesc cele 2 ouă pentru aproximativ 1 minut, amestecându-le direct în tigaie.
Adaugă acum ceapa verde tocată foarte mărunt, morcovul ras și mugurii de fasole, apoi călește totul pentru câteva minute. Pune peste puiul cu tofu și sosul și amestecă totul pentru câteva minute pe foc.
La final se adaugă tăițeii fierți și se amestecă totul foarte bine. Se poate servi fierbinte cu puțin coriandru verde tocat saau cu pătrunjel și cu alunele coapte mărunțite sau întregi.
Dacă îți dorești ca preparatul să fie ușor picant, poți adăuga în rețetă un praf de chilli, iar dacă vrei un gust și mai asiatic, poți modifica cantitatea de sos de pește și să adaugi mai mult sos de soia. Se poate servi și împreună cu orez sau cu salată proaspătă.
De asemenea, pentru un gust și mai deosebit, poți marina carnea. Amestecă pastă de curry, ulei de cocos, coriandru măcinat, chimion și scorțisoară și condimentează bucățile de piept de pui cu acest amestec pentru 30 de minute sau o oră.
Dacă alegi să prepari rețeta cu orez, este ideal cel jasmine, împreună cu lime și cu coriandru proaspăt peste.
Această rețetă de pui thailandez cu siguranță te va cuceri, având niște arome unice, ce o deosebește de alte rețete.