Prima pagină » Culinar » Rețeta pentru cartofi franțuzești cu bacon – Un deliciu pentru întreaga familie

Rețeta pentru cartofi franțuzești cu bacon – Un deliciu pentru întreaga familie

07 apr. 2025, 13:59,
în Culinar

Dacă ești în căutarea unui preparat ușor de făcut, dar care să fie și gustos și sățios, rețeta de cartofi franțuzești cu bacon este alegerea perfectă.

Acești cartofi gratinați sunt combinația ideală între ingrediente simple și un rezultat delicios. Rețeta poate fi servită ca fel principal sau garnitură.

Rețeta pentru cartofi franțuzești cu bacon

Pentru această rețetă ai nevoie de 1 kg de cartofi, de 200 grame de bacon (cubulețe sau fâșii), de 4 ouă, de 300 ml smântână pentru gătit, de 100 g cașcaval ras (opțional) și de sare, piper, puțin unt pentru uns tava.

Începe prin a fierbe cartofii în coajă, timp de aproximativ 20–25 de minute, până când sunt suficient de fragezi pentru a putea fi tăiați ușor, dar nu foarte moi. După ce s-au răcit, curăță-i și taie-i felii subțiri. Fierbe ouăle cât să fie tari, timp de aproximativ 8–10 minute, apoi curăță-le și taie-le felii. Poți face acest lucru în timp ce cartofii se fierb, pentru a economisi timp.

Într-o tigaie, prăjește baconul până devine crocant și se rumenește. Acesta va lăsa o cantitate mică de grăsime care va adăuga un plus de savoare. Nu este nevoie să adaugi ulei, deoarece baconul va elibera suficientă grăsime.

Pregătește un vas de cuptor pe care îl ungi cu puțin unt. Începe să așezi un strat de cartofi în fundul vasului, urmat de un strat de ouă fierte, un strat de bacon și puțină smântână. Repetă acest proces până când termini ingredientele, iar la final, toarnă smântâna rămasă și presară cașcavalul ras, opțional.

Pune la cuptor la 180 de grade timp de 25–30 de minute, sau până când cartofii sunt frumos rumeniți la suprafață. Se servește cald, alături de o salată sau cu murături, pentru a echilibra gustul bogat și cremos al preparatului.

Altă variantă delicioasă și sățioasă cu pui

Pentru o altă variantă a rețetei, poți încerca cartofii franțuzești cu pui. Aceasta este o rețetă la fel de simplă și gustoasă, dar adaugă o proteină care face preparatul mult mai consistent. Pentru aceasta vei avea nevoie de 1 kg de cartofi, de 2 pulpe de pui dezosate, de 300 ml smântână pentru gătit, de 100 grame de cașcaval ras și de sare, piper, usturoi pudră și alte ierburi aromatice, după bunul plac.

Începe prin a fierbe cartofii și a-i curăța, așa cum am descris în prima rețetă, apoi taie cartofii în rondele subțiri. Între timp, taie pulpele de pui în bucăți mici sau fâșii și prăjește-le într-o tigaie cu puțin ulei. Adaugă sare, piper și condimente după bunul plac, pentru un gust mai intens. Lasă-le să se rumenească bine pe toate părțile.

Într-un vas de cuptor, așează un strat de cartofi, urmat de un strat de pui prăjit și un strat de smântână. Repetă până când ești aproape de marginea vasului. La final, toarnă restul de smântână și presară cașcavalul ras.

Pune la cuptor, la 180 de grade, timp de 30 de minute, până când se formează o crustă aurie și preparatul este complet copt.

Această variantă este ideală pentru o masă de weekend sau pentru o cină în familie, deoarece este la fel de delicioasă și sățioasă, dar adaugă și o sursă de proteine suplimentare.

Indiferent că alegi rețeta de cartofi franțuzești cu bacon sau cea cu pui, ambele rețete sunt ușor de preparat și perfecte pentru orice ocazie.

Bugetul.ro
S-a terminat pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone. Decizia justiției confirmă eșecul autorității în procesele contra marilor bănci din România
redactia.ro
Iubita lui Rareș Ion rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa lui Maru după ce tânărul de 20 de ani și-a pierdut viața
Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
a1.ro
Craniu şi alte rămăşiţe umane de peste 5000 de ani, descoperite în Prahova. Cum arată și în ce stare sunt osemintele
Playtech.ro
Oraşul în care nu ai voie să te naşti. Este chiar în Europa
observatornews.ro
Sfânta și Marea Vineri din Săptămâna Patimilor. Tradiții și obiceiuri în Vinerea Paştilor sau Vinerea Seacă, ziua morţii şi îngropării Domnului
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
A murit Julieta Szönyi, actrița care a cucerit România cu roluri memorabile. A jucat și cu Belmondo
realitatea.net
Săptămâna Mare: Perioada cu cea mai mare încărcătură spirituală din an. Ce TREBUIE să faci în fiecare zi, pentru a fi ferit de boală și a avea parte de noroc
SportpeSurse
Minune de Paște! Michael Schumacher s-a deplasat să-și vadă nepoata
Playtech.ro
Ce este ploaia însângerată, fenomenul care va ajunge şi în România în următoarele zile. Afectează toată Europa
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Ilie Bolojan a semnat miercuri seară, TOŢI părăsesc funcţia imediat ce decretele apar în Monitorul Oficial
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Oana Roman, NERVOASĂ pe Calina. Fiica Catincăi, în centrul unui mare scandal. Mătușa ei dă de pământ cu ea: Am tolerat prea mulți ani această situație
redactia.ro
Ce s-a descoperit la autopsia lui Rareș Ion. De ce a murit, de fapt, tânărul care era prieten cu Vlad Pascu
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`