O prăjitură cu vișine și mascarpone este un desert ideal pentru orice perioadă a anului, chiar și pentru ocaziile mai speciale.
Este o rețetă foate lejeră, care se pregătește ușor și nu necesită nicio tehnică specială de gătit, dar foarte delicioasă și aromată.
Rețeta de prăjitură cu vișine și mascarpone
Pentru blat vei avea nevoie de 1 praf de sare, de 30 grame de zahăr vanilat, de 10 grame de praf de copt, de 5 ouă, de 150 grame de făină și de 150 grame de zahăr. Pentru cremă vei avea nevoie de 500 grame mascarpone, de 250 ml smântână, de 4 linguri de zahăr pudră, de 1 plic de gelatină și de 400 grame de vișine congelate sau proaspete, fără sâmburi. Pentru sirop vei avea nevoie de zeama lăsată de vișine, de puțină apă și de zahăr după gust. În ceea ce privește glazura, vei avea nevoie de 200 grame de ciocolată, de 200 ml de smântână și de 50 grame de unt.
Se mixează ouăle, zahărul simplu și cel vanilat, până când își măresc volumul, apoi se adaugă făina și praful de copt și se omogenizează. Pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și las-o la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 180 de grade, apoi se răcește și se taie în două.
Se pune gelatina în apă și se mixeaxă mascarponele cu smântâna și zahărul pudră, apoi se adaugă și gelatina și vișinile. Din zeama de la vișine se face un sirop și se lasă la răcit.
Se pune prima jumătate de blat, se însiropează cu siropul rece, se pune cremă, vișinile bine scurse, cealaltă bucată de blat, se însiropează și se pune la frigider pentru câteva ore, apoi se adaugă glazura făcută la foc mediu din smântână, ciocolată și unt.
Iată o altă rețetă delicioasă
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 400 grame de vișine fără sâmburi, de 5 ouă, de 50 grame de unt topit, de 15 grame de cacao, de 1 plic de praf de copt, de 100 grame de făină, de 150 grame de zahăr, de 250 grame de mascarpone, de 50 grame de zahăr pudră și de 200 ml smântână pentru frișcă. Pentru decor puțină ciocolată răzuită, de oricare preferi.
Dacă folosești vișine congelate, începe prin a le lăsa la decongelat într-o sită. Pentru blat, se mixează într-un bol ouăle, zaharul și un praf de sare câteva minute, până când se omogenizează. Se adaugă apoi untul topit, se amestecă și se adaugă cacaua, făină și plicul de praf de copt. Amestecă iar câteva minute, până când se omogenizează totul.
Se alege o tavă și se tapetează cu hârtie de copt, apoi se așează vișinile în ea. Se pune compoziția peste și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă se mixează smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră, iar când începe să se întărească se adaugă treptat și mascarponele și se amestecă până când se obține o cremă pufoasă. Se întinde crema peste blatul răcit, apoi se răzuiește ciocolata preferată și se poate servi.
O prăjitură cu vișine și mascarpone este ideală pentru orice ocazie specială sau pentru un moment de răsfăț cu ceva dulce.