Vrei sa prepari o reteta savuroasa insa fara a petrece mult timp in bucatarie? Se poate! Incearca o reteta simpla de calamar la tigaie, care este insa si foarte gustoasa. In plus este gata in maximum cinci minute.
Ingrediente:
450 gr calamar (de preferat proaspat)
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri unt
2 lingurite usturoi, tocat foarte marunt
1/2 legatura de patrunjel tocat marunt
1/2 pahar de vin alb sec
sare
piper proaspat tocat
1 lamaie, taiata felii
Mod de preparare:
Spala si curata calamarul foarte bine. Lasa-i tentaculele intregi si taie restul corpului in inele. Cu ajutorul unu prosop de bucatarie de unica folosinta, tamponeaza calamarul pentru a elimina surplusul de apa.
Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul si las-o sa se incinga. Adauga calamarul apoi untul, usturoiul si patrunjelul. Asezoneaza totul cu sare si piper, dupa gust. Lasa compozitia pe foc aproximativ doua minute, apoi adauga vinul si lasa totul sa fiarba timp de alte doua minute. Adauga apoi patrunjelul si stinge focul.
Asaza claamarul pe o farfurie alba, si adauga cateva felii de lamaie pe langa acesta. Serveste-l alaturi de o garnitura de orez sau de paine de casa. Merge foarte bine alaturi de un pahar de vin alb, sec.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
sursa: acasa