Actualitate

Revoltător! Un cal alb zace inert pe marginea drumului. Este bolnav și a fost abandonat! Cum s-a ajuns în situaţia asta

Publicat: 26 ian. 2021
Un cal zace pe marginea drumului după ce a fost abandonat de proprietari
Un cal zace pe marginea drumului după ce a fost abandonat de proprietari

Imagini revoltătoarea la marginea unui drum dintr-un sat din sudul Dobrogei. Un cal alb zace inert pe maginea drumului. Calul nu este mort, dar este numai piele şi os şi probabil asta e motivul pentru care a fost abandonat. Proprietarul şi-a făcut treaba cu el iar acum că acesta nu mai corespunde criteriilor, l-a abandonat pe marginea unui drum.

Descoperirea şocantă a fost făcută de o asociaţie de profil care protejează animalele. Aceştia s-au arătat şocaţi de întreaga scenă şi au lansat un apel pentru a ajuta bietul animal.

Un cal zace în agonie pe marginea unui drum din România.

Conform postarii publicate de Asociaţia pentru Protecţia Animalelor „Măriuţa“ din Desa, Dolj, calul nu este decedat ci zace de ceva timp fără vlagă pe marginea unui drum. Asociaţia cu pricină a explicat că acest cal este numai piele şi os şi este epuizat de muncă la care a fost supus. Daniela Popovici, cea care a înfiinţat Asociaţia, a făcut un apel la toţi oamenii de bună credință pentru a veni în ajutorul bietului animal lăsat de oameni fără suflet:

„România, 2021. Judeţul Constanţa, sat Văleni. Eu nu mai am cuvinte…

Nu e mort. E epuizat, slab, abandonat, muncit, probabil foarte bolnav. Încerc să-mi găsesc forţele. Mă ajutaţi să-l salvez? Trebuie intervenit urgent. E un drum extrem de lung. Am nevoie de ajutor. Singură, mi-e absolut imposibil.

Daniela Popovici a pornit la drum pentru a ajuta bietul animal. Conform datelor existente, Văleni este o comună foarte săracă aflată la sute de kilometri de Desa, locul în care asociaţia fonctionează:

„Rezistă, Daniel, rezistă, sufletul meu chinuit. Rezistă, Daniel, de dragul meu, de dragul tău. Rezistă, Daniel, trebuie să cunoşti viaţa de căluţ liber, iubit, mângâiat şi hrană din belşug. Rezistă, Daniel, ştiu că eşti sleit de puteri, douăzeci de ani de bătăi şi chinuri, mai mult ai răbdat decât ai mâncat. Am plecat sute de km cu un singur gând, să ne întoarcem amândoi acasă. Rezistă, Daniel, dragostea inimii mele. Rezistă, Daniel, sufletul meu drag“, a postat Daniela Popovici de la „Măriuţa“.

Calul era în stare critică atunci când s-a ajuns la el

Daniela a ajuns în comunca cu pricina în jurul orei 1 noaptea. În zonă nu era niciun semnal, iar calul era în stare critică, spune femeia. După ore în care au existat tratamente de urgență aplicate calului, asociaţia l-a putut salva pe bietul animal

„Mulţumesc din suflet adăpostului de căţei AULIM SMEURA (din Moşoaia, Argeş – n.red). I-am sunat disperată, aveam nevoie de ajutor iar ei ne au primit ca pe cele mai speciale persoane şi cel mai special căluţ. Vă doresc multă sănătate, vă doresc tot binele din lume. Daniel în toată splendoarea lui. Sufletul meu drag. Am pornit la drum către casă“, a transmis Daniela Popovici de la „Măriuţa“.

Nu este singurul caz de rele tratamente aplicate animalelor

În cursul zilei de ieri, 25 ianuarie 2021, un alt caz a fost în atenţia publică. Vorbim despre doi bărbaţi care au început să bată un cal. Doi bărbaţi, de 18 şi 40 de ani, din Vulcan, judeţul Hunedoara, riscă pedeapsa cu închisoarea, după ce au biciuit un cal care căzuse la pământ. Cei doi intenţionau să fure fier vechi şi să îl transporte cu ajutorul unei căruţe.

De altfel, la Iași au inceput deja inscrierile pentru Politia Animalelor. La Iași au fost scoase la concurs 6 posturi și s-au înscris 175 de persoane, concurența fiind uriașă. Există și o explicație, având în vedere că salariile sunt motivante și pot ajunge până la 7.000 de lei.

 

Asociatia pentru Protecția Animalelor „Mariuta”
BRD Bank
IBAN Ron: RO63BRDE170SV37819291700
IBAN Euro: RO18BRDE170SV40406211700, SWIFT code: BRDEROBU, BIC code: BRDE
PayPal: mariuta.romania@gmail.com 
Comentarii
Adauga un comentariu