Local

Rezultate Admitere 2020 la Universitatea de Agronomie din Iași

Publicat: 26 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rezultate Admitere 2020 la Universitatea de Agronomie din Iași
USAMV Iași va începe noul an universitar pe 14 septembrie, cu o ceremonie specială

Universitatea Agronomică „Ion Ionescu De La Brad“ Iași a anunțat rezultatele obținute la admiterea 2020.

Pentru această admitere, din iulie 2020, absolvenții de liceu au avut dispoziție 955 de locuri, dintre care 650 de locuri sunt cu finanțare de la buget, iar 305 locuri sunt cu taxă. Tot cu finanțare de la buget au mai fost 25 de locuri prevăzute pentru absolvenții liceelor din mediul rural, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” Iași.

Ce facultăți sunt în topul căutărilor la Universitatea de Agronomie din Iași

Pe de altă parte, în topul celor mai căutate facultăți la Universitatea de Agronomie din Iași se află Facultatea de Medicină Veterinară, cu 93 de locuri la buget și 105 la taxă, dar și cu aproximativ 600 de dosare depuse.

La Facultatea de Agricultură sunt 274 de locuri la buget și 70 la taxă și aproximativ 600 de înscriși. Și aici, foarte probabil, concurența pentru un loc bugetat va fi, până la finalul admiterii, de aproximativ 2,5 candidați. De asemenea, la Facultatea de Horticultură sunt 123 de locuri bugetate și 15 cu taxă, dar și peste 160 de înscriși. La Facultatea de Zootehnie sunt 133 de locuri la buget și 75 la taxă, fiind și peste 210 înscriși. De precizat este faptul că, la Universitatea de Agronomie din Iași, candidații  sunt scutiți de la plata taxei de înscriere, în anii trecuți valoarea acesteia fiind stabilită la 150 de lei pe domeniu.

Universitatea de Agronomie din Iași oferă studii de licență cu recunoaștere europeană

La Universitatea de Agronomie din Iași, admiterea 2020 a început luni, 13 iulie, pentru cele 4 facultăți, care oferă studii de licență cu recunoaștere europeană, pentru 17 specializări din topul cerințelor pieței muncii. Pentru admiterea din iulie 2020, absolvenții de liceu au la dispoziție 955 de locuri, dintre care 650 de locuri sunt cu finanțare de la buget, iar 305 locuri sunt cu taxă. Tot cu finanțare de la buget mai sunt 25 de locuri prevăzute pentru absolvenții liceelor din mediul rural.
În perioada 13-24 iulie 2020 va avea loc înscrierea candidaților pentru admiterea la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, precum și Biologie și Medicină Veterinară.

Admiterea 2020 la Universitatea de Agronomie se poate face online, dar și la sediul facultăților

Admiterea 2020 la Universitatea de Agronomie se poate face atât online, pe , cât și la sediul facultăților. Reamintim că admiterea la toate specializările facultăților USAMV Iași se face pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50 la sută, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50 la sută). De asemenea, conform metodologiei, în perioada 25-29 iulie va avea loc înmatricularea candidaților declarați admiși.
Toți studenții de la Universitatea de Agronomie din Iași beneficiază de numeroase facilități, condiții moderne de studiu, baze de practică proprii, situate în mai multe regiuni ale țării. Sunt ateliere de micro-producție pentru bere, procesare lapte, procesare carne, patiserie și panificație, cazare în campusul studențesc format din cămine dotate cu săli de bucătărie și cu spălătorie, precum și de o bază sportivă completă, la care studenții au acces gratuit.

Rezultatele pot fi găsite la adresa http://www.uaiasi.ro/admitere/rezultate-admitere.php?sectiune=rezultate-licenta

Adauga un comentariu