Eveniment-Social

Universitatea de Agronomie din Iași a eliminat taxa la Admiterea 2020

Publicat: 14 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea de Agronomie din Iași a eliminat taxa la Admiterea 2020

Veste bună pentru absolvenții de liceu! Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a eliminat taxa de înscriere la Admiterea din iulie 2020. Asta din dorința de a veni în sprijinul absolvenților de liceu care doresc să se înscrie la una din cele patru facultăți ale instituției. Astfel, candidații vor fi scutiți de la plata taxei de înscriere, în anii trecuți valoarea acesteia fiind stabilită la 150 de lei, pe domeniu

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a decis eliminarea taxei la Admiterea 2020. Candidații vor fi scutiți de la plata taxei de înscriere în anii trecuți valoarea acesteia fiind stabilită la 150 de lei, pe domeniu. Decizia a fost luată în ședința Consiliului de Administrație (CA) din 12 mai 2020.

Eliminarea taxei de Admitere 2020, decisă de Universitatea de Agronomie, vine în sprijinul viitorilor studenți

Măsura luată de conducerea Universității de Agronomie vine în sprijinul absolvenților de liceu care doresc să se înscrie la una din cele patru facultăți ale instituției. Important de arătat că, pe fondul pandemiei de COVID-19, USAMV Iași a mai decis și eliminarea testului grilă de la Facultatea de Medicină Veterinară. Admiterea 2020 la toate domeniile facultăților de la Agronomie se va face exclusiv pe baza notelor de la Bacalaureat. Este vorba despre nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50 la sută și nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50 la sută.

Conform calendarului, în perioada 13 – 24 iulie, se va desfășura înscrierea candidaților pentru Admiterea la licență, din sesiunea iulie 2020, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină veterinară. În același interval se va desfășura înscrierea pentru Învățământul la Distanță (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Horticultură și Zootehnie. În perioada, 6 – 20 iulie, se va desfășura înscrierea pentru masterat, la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Biologie, Horticultură și Zootehnie.

Peste 1.300 de locuri și posibilitate de înscriere on-line

La USAMV, totalul numărului de locuri pentru Admiterea 2020, solicitate Ministerului Educației și Cercetării, este de 1.315, dintre care 850 locuri sunt finanțate de la buget. Universitatea oferă posibilitatea candidaților de a se înscrie și on-line, pe Platforma http://admitere.uaiasi.ro/. De asemenea, studenții de la Agronomie beneficiază de burse – în țară și în străinătate, de cazare în campusul studențesc format din cămine prevăzute cu săli de bucătărie și cu spălătorie, de condiții moderne de studiu, de baze de practică proprii, situate în mai multe regiuni ale țării, cât și de o bază sportivă completă.

Adauga un comentariu