Titlurile zilei

Rivalitate dusă la extrem între clanurile din primărie! O angajată a fost transportată de urgență la spital după un scandal petrecut lângă biroul primarului: „Din cauza ei, mă simt ca la pușcărie, mă tem să merg la muncă” – FOTO

Publicat: 29 mart. 2024
_____ Vizualizări 15 Comentarii
Rivalitate dusă la extrem între clanurile din primărie O angajată a fost transportată de urgență la spital după un scandal petrecut lângă biroul primarului Din cauza ei mă simt ca la pușcărie mă tem să merg la muncă  FOTO
Conflictul dintre Gheorghița Moruzi și Loreta Mihalache nu este unul recent, ci datează de mai mulți ani

Rivalitatea dintre clanurile din Primăria Mogoșești a atins apogeul miercuri, 27 martie 2024, când, în urma unui conflict cu referentul agricol Gheorghița Moruzi, femeia de serviciu Loreta Mihalache a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași

Conflictul dintre Gheorghița Moruzi și Loreta Mihalache nu este unul recent, ci datează de mai mulți ani. Loreta Mihalache susține că Gheorghița Moruzi și fiul acesteia, Olivian Moruzi, angajat la Taxe și Impozite în Primăria Mogoșești, județul Iași, ar fi niște angajați problematici, care intră frecvent în conflict cu restul personalului din instituție. Rivalitatea dintre cele două familii este mai profundă, deoarece, în timp ce Gheorghița Moruzi și Olivian Moruzi sunt susținătorii actualului primar, Loreta Mihalache și soțul acesteia, angajat în primărie, l-ar susține pe Ionel-Daniel Baraboi, soțul Lenuței Baraboi, asistentă socială în comuna Mogoșești.

Loreta Mihalache: „Face cu noi disciplină, țipă că ștampila e în mâinile ei, că ea este cea mai veche angajată din primărie”

Loreta Mihalache, angajată la curățenie în Primăria Mogoșești, județul Iași, susține că a ajuns de urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon”, după ce a fost jignită de o angajată a instituției, Gheorghița Moruzi. Scena s-a petrecut pe 27 martie 2024, în biroul arhivarului primăriei, Marinela Săndulache.

„Doamna Moruzi a intrat foarte agitată în birou la Marinela Săndulache și m-a găsit și pe mine acolo. A intrat atât de brusc încât m-am speriat și am zis: «Văleu, m-am speriat». La care ea: «Ce să spun, bre, te-ai speriat, eu nu mă sperii». Apoi mi-a zis să ies afară, că vrea să vorbească ceva cu colega mea. Am întrebat-o: «Mă dați afară». Ea mi-a răspuns: «Da, te dau». Am rămas pe un holișor, de unde se auzea tot ce zicea doamna Moruzi despre mine și familia mea: «Sunt niște oameni zero barat, oameni de nimic, umblă cu bârfa pe aici». M-a făcut în tot felul, iar mie pur și simplu mi s-a făcut rău.

Când a ieșit, i-am zis: «Doamna Gheorghița, dar eu nu v-am făcut niciodată nimic, ce rău v-am făcut de vorbiți așa de familia mea». Ea mi-a zis: «Ți-am zis să nu mai mergi în birou la țiganca aia (n.r. – Lenuța Baraboi)». Eu sunt femeie de serviciu, eu trebuie să intru în toate birourile, să fac curățenie, eu am contact cu toți colegii. Problema cu ea este de mai mulți ani, nu mă lasă să intru în birou să-i fac curat, trântește ușile când mă vede. Se poartă urât cu toți colegii. Face cu noi disciplină, țipă că ștampila e în mâinile ei, că ea este cea mai veche angajată din primărie. Nu știu ce e de făcut. Din cauza ei, mă simt ca la pușcărie, nu mă duc cu drag la serviciu, mă tem să merg la muncă”, a declarat Loreta Mihalache.

După conflictul cu Gheorghița Moruzi, Loreta Mihalache s-a confruntat cu un puseu de tensiune.

„Am fost la dispensar, mi-a luat doamna doctor tensiunea, aveam 19 cu 7. Mi-a dat o pastilă, dar nu-mi scădea tensiunea. A venit salvarea și m-a dus la UPU la «Sf. Spiridon», mi-a pus perfuzie și încet-încet mi-a scăzut tensiunea, am stat până aseară, la ora 21.00. Mi-au dat și 3 zile de concediu”, a adăugat Loreta Mihalache.

Rivalitatea dintre clanurile din Primăria Mogoșești a explodat: „Vă rog să mă lăsați, că altfel îmi crește și mie tensiunea”

Reporterii BZI s-au deplasat joi, 28 martie 2024, la Primăria Mogoșești, unde au discutat cu Marinela Săndulache, în biroul căreia a avut loc conflictul dintre Gheorghița Moruzi și Loreta Mihalache. Aceasta a confirmat episodul și a explicat de la ce a început rivalitatea dintre cele două angajate ale instituției.

„Loreta era la mine în birou când a intrat doamna Moruzi și a dat-o afară pe motiv că vrea să discute ceva cu mine. Loreta a întrebat-o de ce se comportă așa cu ea, iar doamna Moruzi a împins-o în ușă și a scos-o afară din birou, iar apoi a început să o jignească, să spună că e zero barat, un om de nimic. Atunci, Loretei i s-a făcut rău, i-a crescut tensiunea, avea 19. A trebuit să meargă la dispensar, că nu se mai liniștea. Doamna Moruzi așa se comportă cu toată lumea, nici mie nu-mi răspunde la salut. Acum e foarte agitată cu campania electorală, dar doar nu candidează ea, ci doar o susține pe doamna primar. Problema e că pentru funcția de primar candidează și soțul Lenuței Baraboi, asistenta socială, iar doamna Moruzi le interzice angajaților să mai intre în biroul acesteia”, a declarat Marinela Săndulache, angajată la arhiva Primăriei Mogoșești.

Reporterii BZI au discutat și cu Gheorghița Moruzi, care a avut o atitudine total nepotrivită, aducând injurii atât reporterilor BZI, cât și colegei sale de serviciu, Loreta Mihalache.

„Săptămâna trecută, a făcut nepoata ei scandal, acum face ea, cu asemenea oameni de nimic nu am ce discuta. Nu am ce comenta, vă rog să mă lăsați, că altfel îmi crește și mie tensiunea”, a spus Gheorghița Moruzi, iar ulterior le-a trântit reporterilor BZI ușa în nas.

Nu este pentru prima dată când Gheorghița Moruzi este implicată într-un conflict. La începutul lunii martie, aceasta a agresat o tânără din comună doar pentru simplul fapt că a intrat în biroul asistentei sociale.

Reporterii BZI au sunat-o și pe Rodica Popa, primarul comunei Mogoșești, pentru a afla care este părerea ei despre rivalitatea dintre clanurile din primărie, dar aceasta nu a răspuns apelurilor.

Comentarii
  • Ce clanuri ? O mizerie este aceasta blonda care denigrează pe toată lumea. Am fost la ea și la fel sa comportat a început să o laude pe primărita si sa vorbească urat despre colega ei și soț. Urat minciuni și mizerie . Femeia asta are un caracter dubios. La bătut pe lacustru când era primar .La bătut oe cumnatul ei inginerul Moruzi . Fiul ei a bătut un băiat cu handicap . Dubiosi

  • Primărița este ea însăși o persoana violenta normal că încurajează violenta. Daca nu ești cu ea te mazilește prin orice mijloc. Cât despre doamnă Moruzi ea a jucat toți primarii pe degete pe unii ia iubit la propriu😂 profita de funcție. O reclamație unde trebuie și ieșea forțat la pensie. Oameni din Mogoșești sunt cuminți și de astă profita

  • Măi oameni buni de ce denigrați un om și munca acestuia fără să îl cunoașteți? Sunteți voi siguri ca nu sunt puse aceste doamne cărora li s-a făcut rău să joace un rol? Ia gândiți-vă un pic? Amândurora le-a crescut tensiunea. Circ ieftin.

  • „ma ia si pe mine tensiunea”…sfidare pe fata! Ar trebui toti sa iasa sa spuna cum jigneste doamna colegii in fata cetatenilor. Te tine 15 minute pt o adeverinta doar ca sa te convinga sa le dai votul…face atacuri rasiale, xenofobe! Mai este și funcționar public! Afară cu agresorii!

  • Da mă, da…joacă roluri…S-a uitat când l-au bătut pe băiatul cu handicap? Dna. deja este la a X abatere! Sunt curios ce măsuri s-au luat, dar având în vedere că e măna dreaptă a primăriței…România țara tuturor posibilităților

  • Șeful de la poliția cug șoric Lucian hărțuiește polițistele sa se culce cu.el
    Acum merge in audiență la prefect sa.l pună șef.
    Cei de la București din IGP nu aude ?
    Inspecția de la Copou știe….dar nu face nimic.
    Acuș ajunge încă un prost în funcție de saf in poliție

  • Femeia de serviciu joaca teatru ieftin . Încearcă sa manipuleze dar nu -I merge cu Gheorghiță. Mare rusine si pacat sa faci asa circ .

  • Articol de 2 lei. Auzi la ei, clanurile din primarie!!!!! Clanul Moruzi din Mogosesti…..mor de ras, cunosc familia de mult temp….aveti de munca mult si bine sa ajungeti unde au ajuns ei.,,dar batausul de Olivian e un baiat bine crescut….am avut legatura la impozite cu el…m-a ajutat si a vorbit frumos. Totsi e tensiune mare acolo…

  • Articol de 2 lei. Auzi la ei, clanurile din primarie!!!!! Clanul Moruzi din Mogosesti…..mor de ras, cunosc familia de mult temp….aveti de munca mult si bine sa ajungeti unde au ajuns ei.,,dar batausul de Olivian e un baiat bine crescut….am avut legatura la impozite cu el…m-a ajutat si a vorbit frumos. Totsi e tensiune mare acolo…

  • Articol de 2 lei. Auzi la ei, clanurile din primarie!!!!! Clanul Moruzi din Mogosesti…..mor de ras, cunosc familia de mult temp….aveti de munca mult si bine sa ajungeti unde au ajuns ei.,,dar batausul de Olivian e un baiat bine crescut….am avut legatura la impozite cu el…m-a ajutat si a vorbit frumos. Totsi e tensiune mare acolo…

  • O prefacuta femeia de serviciu ,se crede la biserica când a sărit la gatul preotului ,aici nu merge cu Gheorghiță,care le zice bine verde-n fata .

Adauga un comentariu