Titlurile zilei

Scandal de proporții la o primărie din Iași! O localnică a fost agresată verbal de o angajată și de primar până a făcut atac de panică: „Mi-a venit rău, era să cad jos din picioare” – FOTO

Publicat: 08 mart. 2024
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Scandal de proporții la o primărie din Iași O localnică a fost agresată verbal de o angajată și de primar până a făcut atac de panică Mi-a venit rău era să cad jos din picioare - FOTO
Un scandal de proporții a avut loc marți, 6 martie 2024, la Primăria Mogoșești, județul Iași

Un scandal de proporții a avut loc marți, 6 martie 2024, la Primăria Mogoșești, județul Iași. O femeie al cărei nume am ales să-l păstrăm anonim și căreia îi vom spune Andra P. a mers pentru a întocmi dosarul de înscriere a copilului său la creșă. Aceasta a intrat în biroul asistentei sociale pentru a afla ce documente trebuie să conțină dosarul, fapt ce a înfuriat-o pe funcționara Gheoghița Moruzi.

Scandal de proporții la Primăria Mogoșești, Iași: „Mi-au dat apă și dulceață ca să-mi revin”

Astfel, Gheoghița Moruzi a luat-o Andra P. și a condus-o în biroul Rodicăi Popa, primarul comunei Mogoșești. Aici, femeia a fost luată la întrebări, atât Rodica Popa, cât și Gheoghița Moruzi țipând la ea. În cele din urmă, aceasta a avut un atac de panică.

„Am fost la primărie să fac dosarul ca să-mi dau copilul la creșă. Când am ajuns la primărie, am intrat în biroul asistentei sociale ca să întreb ce foi îmi trebuie și de unde să le scot. Doamna mi-a explicat de unde să le scot și, când am intrat în birou la doamna Gheoghița Moruzi, m-a luat la ceartă, că ce caut acolo, la doamna Lenuța Baraboi, asistenta socială. M-a întrebat ce vreau, i-am zis că adeverință ca să înscriu copilul la creșă. A spus că se duce să o întrebe pe doamna primar.

M-a luat de la dânsa din birou și m-a dus la doamna primar, a închis ușa, iar doamna Moruzi s-a pus în ușă și a început să țipe la mine că ce treabă am eu la doamna Lenuța Baraboi, că doamna Rodica Popa e primar și la dânsa trebuia să vin. I-am explicat. Am intrat la doamna asistentă socială în birou doar să întreb de unde să scot documente, că nu știam. Mi-a venit rău, era să cad jos din picioare și mi-au dat apă și dulceață ca să-mi revin, iar doamna Moruzi a plecat și mi-a scos foile ca să mi le dea. Am făcut un atac de panică. Nu înțeleg de ce au reacționat doamna Gheoghița Moruzi și doamna primar așa.

Și doamna primar m-a certat. M-a întrebat ce am căutat în birou la asistenta socială și că nu ea îmi dă loc la creșă. Locurile se dau pe ochi frumoși. Mi-au zis că este un primar și fără el nu se face nimic. După asta a fost și mama să vorbească cu doamna Rodica Popa, iar doamna primar a zis că putem să o dăm în judecată”, a declarat Andra P.

Rodica Popa: „De la două vorbe care au avut loc în cu totul alt birou, eu să suport consecințe de acest gen”

Rodica Popa, primarul comunei Mogoșești, neagă acuzațiile aduse, declarând că Andra P. s-a confruntat cu o hipoglicemie.

„Sub nicio formă nu este adevărat. Poate să sune oricine, pot să sun și eu să fac acuzații, nu se poate așa ceva, nu există așa ceva. În biroul meu, niciodată nu s-a întâmplat și nu se întâmplă așa ceva. Doamna a exagerat. A venit la mine în birou și a făcut o hipoglicemie, eu sunt cadru medical și știu ce se întâmplă și nu e singurul caz. Doamna a fost pacienta mea.

Nu putem spune că a fost agresată în vreun fel sau mai ales de mine, nu există. Din punctul meu de vedere, dacă a fost la alte birouri, nu am de unde să știu ce se întâmplă în birou, că sunt 30 de birouri în primărie, dar nu știu să fie vorba despre așa ceva. Nu se poate, nu. Eu vă spun tot ce este adevărat, dar aceste acuzații sunt nefondate. Nu e adevărat, nu a revenit nicio mamă niciunde. Dacă are ceva de obiectat, să vină cu dovezi, că așa putem spune orice despre oricine”, a declarat Rodica Popa, primarul comunei Mogoșești.

Mai mult, Rodica Popa a precizat că locurile de la creșa din Mogoșești nu se ocupă decât cu respectarea legislației în vigoare.

„Sunt locuri la creșă, este listă, sunt asistente sociale, sunt cadre angajate acolo, competente, nici cum de așa ceva. Nu e mare bătaie pe locurile de la creșă, acolo au fost locuri libere, s-au înscris mai multe persoane, unele s-au retras pentru că s-au încadrat datorită criteriilor impuse de către legislație, există o comisie, este asistent social care s-a ocupat de așa ceva.

Îmi pare rău, ca și femei, să aruncăm cu vorbe nefondate, sincer, cred că se exagerează, iar de la două vorbe care au avut loc în cu totul alt birou, eu să suport consecințe de acest gen”, a adăugat Rodica Popa legat de scandalul care a avut loc la Primăria Mogoșești, județul Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu