Secretele istoriei

Rolul lui Radu Lecca in holocaustul romanesc

Publicat: 17 mart. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rolul lui Radu Lecca in holocaustul romanesc
3
Radu Lecca (n. 15 februarie 1890 – d. 1980) a fost spion roman in Franta, jurnalist antisemit, agent nazist in Romania, imputernicitul guvernului roman pentru reglementarea regimului evreilor in Romania, criminal de razboi.

Vezi si Culisele executiei lui Antonescu 
Lecca, unul dintre cei 13 condamnati la moarte de Tribunalul Poporului din Bucuresti in 1946, din grupul lui Antonescu, a fost gratiat cu comutarea pedepsei in inchisoare pe viata. Aflat in custodia si sub anchetele Securitatii, a facut o serie de depozitii in privinta regimului pe care il deservise cu fidelitate, si care au fost adunate intr-un dosar special. Istoricul Jean Ancel a lansat supozitia ca Securitatea, pe faptul ca Lecca, la conducerea „Centralei Evreiesti – CE”, a avut un rol principal in holocaustul romanesc, l-a convins sa scrie o versiune personala a istoriei Romaniei in cel de-al doilea razboi mondial, care sa estompeze holocaustul.

Vezi si Adevarul despre „Procesul Marii Tradari Nationale”
Pentru a-i facilita scrierea acestei carti i s-a redus pedeapsa la 18 ani si 6 luni si apoi, dupa inceperea scrierii cotroversatelor sale memorii a fost eliberat definitiv din inchisoare, in 1963. Aceste memorii au fost publicate sub titlul, Eu i-am salvat pe evreii din Romania, dupa Revolutia din 1989, de editura Roza Vanturilor, sprijinite de cercuri nationaliste si de Partidul Social Democrat aflat la putere.

Adauga un comentariu