BZI LIVE

LIVE VIDEO – România Inteligentă! O nouă ediție BZI LIVE exclusivă și de impact pe zona învăţământului superior din România alături de prof. univ. dr. Marilen-Gabriel Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara

Publicat: 24 nov. 2021

Joi, 25 noiembrie 2021, începând cu ora 15.00, în Studioul BZI LIVE este programată o nou editie-dialog sub genericul sugestiv „România Inteligenta” şi de şi de impact pe zona învăţământului superior din România alături de prof. univ. dr. Marilen-Gabriel Pirtea (via Skype), rectorul Universităţii de Vest din Timişoara (UVT). Alături de importantul şi reprezentativul universitar vor fi abordate aspecte despre învăţământ superior, realităţi educaţionale, cel mai important consorţiu academic din România.

De asemenea, emisiunea va avea în prim-plan principalele teme din Educaţie, acţiunile şi stategiile Consorţiului „Universitaria” (din care fac parte cele mai importante şi prestigioase instituţii de învăţământ superior din ţară anume: Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj, Universitatea de Vest din Timişoara, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi), proiectele şi relaţia cu cea mai veche universitate modernă a României, „Cuza”, provocări şi perspective pentru Educaţia naţională, colaborări internaţionale, management academic şi proiecte în care este implicat, realităţi economice, inserţia absolvenţilor de studii superioare pe piaţa muncii, vizibilitatea intenationala a instituţiilor de învăţământ superior naţionale, finanţarea instituţiilor de învăţământ superior, a cercetării respectiv autonomia academică şi proiectul Ministerului Educaţiei de a realiza o nouă ierarhie a universităţilor din întreaga ţară.

Prof. univ. dr. Marilen-Gabriel Pirtea este un deputat roman, de profesie economist şi rector al Universităţii de Vest din Timişoara

Prof. univ. dr. Marilen-Gabriel Pirtea a urmat Şcoala Generală şi Liceul de Matematica-Fizică „Avram Iancu” din Ștei-județul Bihor, susţinându-şi Bacalaureatul în 1992. Apoi a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii de Vest din Timişoara, pe care le-a absolvit În 1997, cu specializarea Finante-Banci. În continuare a urmat tot acolo masterul în specializarea Fiscalitate, absolvit în 1998. În 2002 a obţinut titlul de doctor în domeniul Finanţe, cu teza „Managementul trezoreriei întreprinderii”, sub conducerea prof. univ. dr. Horia D. Cristea. În perioada 2007-2015 a urmat o serie de cursuri postuniversitare de specializare în domeniile management universitar, securitate, diplomaţie şi politica externă.

A îndeplinit funcţiile de cancelar al Facultăţii de Ştiinţe Economice (2004–2008), prodecan şi decan al Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor (2008–2012), respectiv rector al Universităţii de Vest (din 2012). Pirtea este membru în mai multe asociaţii cu profil finante-banci din ţară şi membru fondator al Platformei de Formare şi Cercetare Interdisciplinară „Nicholas Georgescu-Roegen”. Pe lângă activitatea managerială, prof. univ. dr. Marilen Pârtea activează ca editor al revistelor „Timişoara Journal of Economics and Business, Theoretical and Applied Economic şi Logistique & Management”.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu