Prima pagină » Radio » Actualitate » Rugăciune de ajutor pentru momentele grele din viață. Poate fi rostită oricând, nu doar dimineața sau seara

Rugăciune de ajutor pentru momentele grele din viață. Poate fi rostită oricând, nu doar dimineața sau seara

30 nov. 2021, 15:26,
BZI.ro, în Radio

Putem rosti o rugăciune de ajutor atunci când suntem copleșiți de suferințe. Cu toate acestea, și ritualul rugăciunii are regulile sale. Atunci când ne rugăm, trebuie să ne concentrăm pe problema care ne supără și să ne trăim viața după cuvântul lui Dumnezeu. Una dintre rugăciunile făcătoare de minuni în caz de suferință imensă este cea către Maica Domnului.

La vreme de necaz, credincioșii își găsesc alinarea la Dumnezeu. Iar aceasta nu are legătură cu rugăciunea de dimineață sau cea rostită seara de orice creștin adevărat. Iar pentru ca rugăciunea să ne fie ascultată, trebuie să o rostim cu evlavie și dragoste față de Divinitate. Aceste sentimente trebuie să ne umple inima, în momentul rugăciunii, iar după trebuie să facem o pauză înainte de a ne întoarce la treburile de zi cu zi.

Rugăciune de ajutor la necaz

persoana care se roaga

O persoană credincioasă nu se îndoiește niciodată în puterea rugăciunii

Când rostim o rugăciune pentru ajutor, trebuie să ne concentrăm pe problema care ne chinuie. În viața de zi cu zi, trebuie să ne rugăm pentru schimbarea în bine a vieții noastre, dar mai ales pentru a cunoaște voia lui Dumnezeu. Problema cu care ne confruntăm trebuie exprimată cu sinceritate.

„Doamne, viforul necazurilor se ridică asupra mea și ape intrat-au până la sufletul meu – dar întru Tine este toată nădejdea mea. Tu cunoști pricina răului ce mă bântuie. La Tine perii capului meu sunt numărați. La Tine, deci, scap și pe Tine Te rog să depărtezi de la mine orice rău pierzător de suflet și să-mi ajuți a birui toate ispitele ce mă învăluie – că Tu ești întărirea, scăparea și izbăvitorul meu, Hristoase Dumnezeule, și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Amin.”

Momentele de cumpănă sunt depășite prin puterea rugăciunii

Cel mai mare ajutor în momente de cumpănă este rugăciunea. Credința în Dumnezeu îi ajută pe oameni să treacă peste toate problemele care le ies în cale. Astfel, mulți sunt de părere că o credință pură este mai puternică decât orice medicament. Rugăciunea rostită poate fi una făcătoare de minuni sau pentru un moment de cumpănă.

Când trebuie rostite aceste rugăciuni, dimineața sau seara?

Rugaciune de sanatate

Orice rugăciune trebuie rostită din inimă

Rugăciunea adevărată este rostită atunci când inima noastră este plină de dragoste, mulțumire și simțăminte evlavioase față de Dumnezeu. În timpul rugăciunii, aceste sentimente trebuie să ne inunde inima și sufletul. O rugăciune rostită cum trebuie ne ajută să ajungem direct la Dumnezeu. Ca orice îndeletnicire de pe pământ, și rugăciunea are regulile sale. Prin urmare, pentru ca o rugăciune să fie ascultată, trebuie să fie rostită cu simțire și cu atenție, iar după încheierea rugăciunii se face o pauză, înainte de a trece la treburile zilnice.

Momentul rugăciunii poate fi ales în funcție de preferințele fiecăruia. Pentru a primi răspuns la rugăciune, trebuie să ne trăim viața după cuvintele lui Dumnezeu. Rugăciunea poate fi spusă în gând sau cu voce tare. Pentru a scăpa de necazuri, este indicat să ne rugăm la Sfânta Fecioară Maria. Aceasta ne va ajuta să ne rezolvăm problemele și trebuie spusă seara, înainte de culcare. Așadar, o rugăciune de ajutor rostită la nevoie ne poate ajuta să ne găsim pacea sufletească și să fim optimiști cu privire la viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *