Stiri si curiozitati

Rugăciune Sf. Mina grabnic ajutătoare: Cum să te rogi atunci când te afli în impas

Publicat: 27 dec. 2021
icoana sfantul mina
Pentru a reuși să scapi de paguba survenită trebuie să te citești rugăciunea către Sf. Mina

Când credincioșii întâlnesc pe drumul lor diverse probleme rostesc rugăciune către Sf. Mina grabnic ajutătoare. Toți ortodocșii cunosc că te rogi la acest Sfânt atunci cânt te simți păgubit și cauți calea cea bună. De asemenea, rugăciunea către Sf. Mina te ajută să scapi de gânduri rele.

Sfântul Mina este născut în apropiere de Memphis, cea mai străveche capitală a faraonilor. Acest Sfânt a trăit pe vremea împăraților romani Dioclețian și Maximian. Sfântul Mina a săvârșit multe minuni, din această cauza este considerat apărătorul păgubiților. De asemenea, mulți credincioși spun că Sfântul Mina este ocrotitorul celor prădați de hoți.

icoana sfantul mina
Sfântul Mina s-a născut în apropiere de Memphis

Rugăciune Sf. Mina grabnic ajutătoare: În ce momente se citește această rugăciune

Cei mai mulți dintre credincioși citesc rugăciunea către Sf. Mina atunci când au probleme cu banii sau când au fost păgubiți. Se zice că din moment ce te rogi la acest Sfânt, hoțul va fi prins și ți se va restitui bunul furat. De asemenea, cei cuprinși de gânduri rele pot citi acatistul Sf. Mina. Pentru a te izbăvi de gândurile necurate, acatistul trebuie citit timp de 40 de zile.

Atunci când te simți neajutorat și singur în fața problemelor trebuie să citești rugăciunea către Sf. Mina care începe în felul următor:

„O, preasfinte și întru tot lăudate, Mare Mucenice Mina, și de minuni făcătorule; primește această rugăciune de la mine nevrednicul robul tău, căci către tine ca la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor și ajutător preaminunat scap eu ticălosul și către sfânt chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinți mă rog ție: vezi, sfinte, paguba mea, vezi sărăcia și ticăloșia mea; vezi bubele și rănile trupului și sufletului meu. De aceea mă rog ție, fericite și sfinte Mina, grăbește de mă ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și mă sprijinește pe mine robul tău.”

icoana sfantul mina
Sfântul mina a săvârșit multe minuni

Ce rugăciune să rostești atunci când ai fost „călcat” de hoți

Pentru a reuși să scapi de paguba survenită trebuie să te citești rugăciunea către Sf. Mina. Aceasta poate fi rostită în orice moment al zilei. Este important ca atunci când vrei să te rogi la acest Sfânt să ai sufletul curat și limpede. De asemenea, nu trebuie să te rogi doar atunci când ai fost păgubit. Rugăciunea poate ajuta creștinul să se ferească de incidente de acest fel, ocrotindul de hoți. Când te afli în impas poți să apelezi și la ajutorul Sfântului Efrem cel Nou.

icoana sfantul mina
Atunci când te simți neajutorat și singur în fața problemelor trebuie să citești rugăciunea către Sf. Mina

Pentru ca rugăciunea ta grabnic ajutătoare să ajungă către Sf. Mina trebuie să închei citind următoarele cuvinte:

„Pentru aceeea și eu acum, fiind scârbit și în pagubă, alerg la tine cu credință și cu lacrimi, îngenunchind, și mă rog ție, Sfinte și Mare Mucenice Mina, ca să te rogi pentru mine păgubașul și scârbitul, lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Celui ce n-a trecut cu vederea rugăciunea ta cea mucenicească, ci te-a ascultat și te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri. Către Acela roagă-te ca să fiu și eu ajutat și miluit pentru rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăvit, ca să laud și bine să cuvântez și să slăvesc întrutotlăudatul și preaputernicul nume al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Rugăciune Sf. Mina grabnic ajutătoare este una dintre cele mai puternice rugăciuni atunci când te afli într-o situație extrem de neplăcută și ai nevoie de un ajutor imediat. De asemenea, pentru a scăpa de necaz și pentru a-ți recupera cele pierdute, rugăciunea trebuie citită de mai multe ori în timpul zilei. Mulți credincioși spun că din moment ce au citit rugăciunea către Sf. Mina au simțit imediat un sprijin și un ajutor din partea acestui mare Sfânt.

icoana sfantul mina grabnic ajutatoare
Cei mai mulți dintre credincioși citesc rugăciunea către Sf. Mina atunci când au probleme cu baniiAdauga un comentariu