Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea copiilor pentru părinți: Cum să te rogi pentru cei care ți-au dat viață

Rugăciunea copiilor pentru părinți: Cum să te rogi pentru cei care ți-au dat viață

21 sept. 2021, 13:36,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Orice bun creștin știe că nu exista nimic mai presus decât puterea rugăciunii. Iar o rugăciune a copiilor pentru părinți nu poate fi mai puternic și mai de ajutor pentru cei care ți-au dat viață și au avut grijă să nu-ți lipsească nimic și să ajungi un om împlinit.

Fără rugăciune, sufletul omului este pustiu, iar credinţa în puterea divină şi ajutorul pe care îl poți primi te poate ajuta să fii alături de cei dragi și să-i susții în momentele grele sau atunci când trec prin boală.

Se spune că de multe ori boala se abate asupra omului atunci când situaţii negative ne rămân în minte. Tocmai de aceea, prin rugăciune supărările și grijile dispar, iar fața Domnului se întoarce către cei care se roagă sau pentru cei care ne rugăm. Doar așa vindecarea psihică și fizică devine posibilă.

copil care se roagă pentru părinți

Cum se rostește rugăciunea copiilor pentru părinți

Nimic nu poate fi mai frumos și mai puternic decât să rugăciunea înălțată de către copii pentru părinți, pentru sănătatea și viața lungă a celor care au avut grijă de ei încă din fragedă pruncie.

Rugăciunea copiilor pentru părinți este una dintre cele mai puternice rugăciuni și grabnic aducătoare de sănătate și viață lungă pentru cei care te-au adus pe lume și te-au îngrijit.

copii care se roagă pentru părinți

„Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Care împuternicești florile și ver­deața de pe tot pământul cu căldura soarelui Tău, și sufletul omenesc cu căldura iubirii Tale; Tu, Cel ce toate le-ai zidit de bună­voia Ta în cer și pe pământ și pe toate le păstrezi prin dragoste și milă, revarsă, mult-în­durate Doamne, peste sufletul meu cel slab și umilit care se închină Ție, bunătatea și darul Tău, și iubire și milă peste părinții mei, peste mai-marii mei și peste toți cei care se os­tenesc pentru mine și care m-au aju­tat vreodată cu sfatul și bunătatea lor. Fă din sufletul meu un soare călduros pentru sufletul lor, ca fiecare din ei să simtă din îndestulare mângâierile și ajutorul cel venit de la Tine și revărsat asupra lor prin rugăciunile și prin dra­gostea mea fiască“ începe rugăciunea pe care trebuie să o rostești pentru sănătatea și viața lungă a părinților tăi.

copil care se roagă pentru părinți

„Ajută-mi să fac bucurie pă­rinților mei!“

În continuare, trebuie să te rogi pentru a avea înțelepciunea de a-ți susține părinții și cum să faci bucurie pă­rinților și să „umblu întru cărările Tale cele sfinte, săvâr­șind numai ce este bun și plăcut Ție“.

„Îți vorbește, Pă­rinte, inima mea de fiu (fiică), și știu că Tu cunoști lăuntrul nostru și că nu Te vei întoarce de la inima mea, atât de dăruită tuturor celor pentru care Te rog; dăruiește-mi, Doamne, înțelep­ciune, ca să nu uit niciodată, nici în supărări, nici în necazuri și nici în bu­curie, învățătura Ta, cum că „binecu­vân­tările părinților întăresc casele fiilor”, și iarăși: „Cunună bă­trânilor sunt fiii lor și fală fiilor sunt părinții lor”.

copil care se roagă pentru părinți

Pentru aceasta, rogu-Te, Doamne, slăvite Îm­pă­rate și bunule Părinte, întărește-mă să cresc înaintea feței lor cu temerea de Tine și cu rușinea de oameni, pentru ca, prin curățirea de orice rău, prin îm­pli­nirea oricărui bine, prin fuga de orice păcat și prin setea de orice virtute, viața mea să fie spre mân­tui­rea mea și a lor. Că Tu ești Doamne, Cel ce odinioară ai zis: „Lăsați copiii să vină la Mine, că a unora ca acestora este împărăția cerurilor”, și Ți-ai pus dumnezeieștile Tale mâini peste cape­tele lor și i-ai binecuvântat. În­suți Tu, Doamne, Iisuse Hristoase, trimite din cerul Tău cel preaînalt binecuvântarea Ta peste mine, robul Tău, și ajută-mi să fac bucurie pă­rinților mei și să umblu întru cărările Tale cele sfinte, săvâr­șind numai ce este bun și plăcut Ție, că bine­cu­vân­tat ești în vecii vecilor. Amin.

Pentru cei a căror părinți au trecut la cele sfinte este de mare ajutor să rostească o rugăciune pentru sufletul acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *