Stiri si curiozitati

Rugăciunea de joi a părintelui Arsenie Boca: Ce să rostești ca să îți meargă bine toată ziua

Publicat: 02 dec. 2021
Rugăciunea de joi a părintelui Arsenie Boca Ce să rostești ca să îți meargă bine toată ziua
Rugăciunea de joi a lui Arsenie Boca trebuie făcută în taină.

Rugăciunea de joi a părintelui Arsenie Boca vă ajută să vă începeți ziua cu bine. Rostită săptămânal, gândurile negative vor dipărea, iar viața va fi trăită în pace și armonie.

Rugăciunile sunt folositoare fiecărui creștin. Acestea, împreună cu postul și milostenia, reprezintă stâlpii evlaviei, așa cum spunea Mântuitorul Iisus Hristos în predica de pe muntele fericirilor (Matei 6, 1-18). Potrivit Bisericii Ortodoxe, toate virtuțile și harurile lui Dumnezeu se obțin în primul rând prin rugăciune. De aceea, rugăciunile părintelui Arsenie Boca ne apropie de Dumnezeu și ne liniștesc sufletul.

chipul lui arsenie boca
Părintele Arsenie Boca, supranumit adesea „Sfântul Ardealului”, este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului al XX-lea.

Rugăciunea de joi a părintelui Arsenie Boca

Rugăciunea de joi a lui Arsenie Boca trebuie făcută în taină, unind mintea cu inima. Doar așa veți obține mântuirea.

Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files. GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni sub dărâmături
GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni...

„Preasfânta Stăpâna mea de Dumnezeu Născătoare, cu sfintele și preaputernicele tale rugăciuni izgonește de la mine, smeritul și ticălosul robul Tău, deznădăjduirea, uitarea, necunoștința, nepurtarea de grijă și toate gândurile cele întinate, cele rele și hulitoare de la ticăloasa mea inimă și de la întunecata mea minte.

Și stinge văpaia poftelor mele, că sărac sunt și ticălos.

Și mă izbăvește de multe rele și aduceri-aminte și năravuri, și de toate faptele cele rele mă slobozește.

Că binecuvântată ești de toate neamurile, preacinstitul tău nume se slăvește în vecii vecilor.

Amin!”

Nu uitați să rostiți și rugăciunile de dimineață și de seară ale părintelui Arsenie Boca.

arsenie boca
Mormântul lui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din România.

Rugăciunea de dimineață a părintelui Arsenie Boca

”Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi, toată ziua, să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac. Și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Ține.

Doamne Iisuse Hristoase ajută-mi ca rugăciunea Prea Sfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer. Că nici umbră gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minții, uitarea s-a intărit în noi că un zid, împietrind inimile noastre și toate impreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămand și fără haină. Si așa risipim în desertăciuni zilele noastre, umiliți și dosăditi pană la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălăsluieste întru noi, impreună cu Tatăl și cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră răman pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Că nu ne dăm seamă ce nedesăvarsiti suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi că să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viață Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin.”

Arsenie Boca
Arsenie Boca este supranumit Sfântul Ardealului, datorită minunilor pe care le-a săvârșit atât în timpul vieții, cât și după.

Rugăciunea de seară a părintelui Arsenie Boca

”Dumnezeule veșnice și Împărate a toată făptură,

Cel ce m-ai învrednicit a ajunge până în acest ceas, iartă-mi păcatele ce am făcut în această zi. Cu lucrul, cu cuvântul, cu gândirea, și curățește,

Doamne, smeritul meu suflet, de toată întinăciunea trupului și a sufletului.

Și-mi da, Doamne, în această noapte, a trece somnul în pace, că sculându-mă din ticălosul meu așternut, bine să plac Preasfantului Tău nume, în toate zilele vieții mele. Și-mi ajută cu Harul Tău să calc pe vrăjmașii cei ce se luptă cu mine, pe cei trupești și pe cei fără de trup.

Izbăvește-mă Doamne de gândurile cele deșarte, care mă întinează și de poftele cele rele. Că a Ta este Împărăția, Puterea și Slavă, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh. Acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”
Adauga un comentariu