Religie

Rugăciunea Sfântul Nicolae: De ce este bine să o spui

Publicat: 14 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciunea Sfântul Nicolae De ce este bine să o spui
Sfântul Nicolae este sărbătorit în ziua de 6 decembrie

Rugăciunea Sfântul Nicolae este una dintre cele mai puternice rugăciuni pentru cei ce doresc să se căsătorească sau să-și găsească sufletul pereche. Cel mai bun moment de a rosti această rugăciune, în acest scop, este ziua de 6 decembrie, atunci când Sfântul Nicolae este sărbătorit.

Cine a fost Sfântul Nicolae

Sfântul Nicolae numit și „Făcătorul de minuni” este sărbătorit pe data de 6 decembrie în fiecare an. Acesta a venit pe lume într-o familie bogată într-un sat numit Lichia din Patara.

Deși, pare că acesta a avut un destin norocos, Sfântul Nicolae a rămas fără părinți încă din tinerețe. Acest lucru l-a făcut să renunțe la toate bunurile rămase moștenire din familie, dăruindu-le celor aflați în nevoie. „Făcătorul de Minuni” a rămas în grija unchiului său care era episcop în localitatea Patara.

Astfel, acesta a dus o viață plină de credință și de smerenie. Era remarcat de toți oamenii pe care îi întâlnea pentru blândețea și bunătatea sa.

icoana sfantul nicolae
Sfântul Nicolae era respectat pentru smerenia de care a dat dovadă încă din tinerețe

Cum a devenit Sfântul Nicolae ocrotitorul copiilor, al săracilor și al celor necăsătoriți

Încă din timpul vieții sale, Sfântul Nicolae era cunoscut pentru minunile pe care le întemeia. Se spune că în drumul spre Țara Sfântă acesta a oprit o furtună periculoasă, spunând tuturor să se roage la Dumnezeu. Tot atunci, o persoană de pe corabie s-a înecat, iar Sfântul Nicolae l-a înviat.

Acesta a dăruit multor săraci, așa cum a făcut și pentru un tată de fete, amărât că nu are destulă zestre pentru a le mărita.

La o adunare a ierarhilor (sinod), Sfântul Ierarh Nicolae s-a înfuriat pe Arie care susținea că Iisus Hristos nu este fiul lui Dumnezeu, ci doar o ființă cu puteri supraomenești. Atunci, Arie a fost lovit de palma „Făcătorului de Minuni”. De la această palma, s-a născut tradiția de a oferi o nuia copiilor neascultători, în seara de 5 decembrie.

sfantul nicolae ce salveaza un om de la inec
Sfântul Nicolae a salvat un om de la înec, pe drumul spre Țara Sfântă

Rugăciunea Sfântul Nicolae: Cum trebuie rostită

Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai cunoscuți, iubiți și respectați sfinți. În onoarea sa, mintea și sufletul trebuie să ne fie curate și lipsite de păcat, în ziua de 6 decembrie când această rugăciune este cea mai folosită. Astfel, putem fi siguri că ne va aduce liniște, armonie, pace și sănătate în casă și tuturor membrilor familiei.

Orice credincios care dorește să își găsească perechea perfectă sau care deja a găsit-o și speră să-și împreuneze destinele în fața lui Dumnezeu, cât mai repede, poate rosti (chiar este indicat) „Rugăciunea către Sfântul Ierarh Nicolae”.

grafica sfantul nicolae care daruieste cadouri celor mici
În seara de 5 decembrie, datorită Sfântului Ierarh Nicolae, copiii primesc cadouri

„O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.”

Rugăciunea Sfântul Nicolae, așadar, poate fi rostită nu numai în ziua de 6 decembrie, dar atunci poate fi mult mai eficientă, mai ales pentru cei care își doresc o viață lipsită de necazuri, alături de sufletul pereche.

ghetutele copiilor dupa ce i-a vizitat mos nicolae
Deși majoritatea copiilor primesc dulciuri și jucării, cei neascultători primesc și câte o nuielușă
Adauga un comentariu