Actualitate

Rumegusul este un bun ingrasamant ecologic. Totodata este si un element decorativ ieftin pentru gradina

Publicat: 28 sept. 2018

O gradina amenajata cu gust adauga aspect si statut intregii proprietati. Pentru a realiza acest lucru, nu este neaparat sa dispuneti de tehnologii de ultima ora, ba chiar unele amenajari de succes se pot face cu minim efort si cheltuieli.

Pe langa cele mai practice materiale decorative utilizate in gradini si alei, rumegusul (sau talasul) este din ce in ce mai utilizat in acest domeniu. Fiind un material usor de manuit, tot mai multi iubitori de gradini il folosesc in diverse forme si cantitati, scrie degradina.com.

Iata cateva avantaje ale utilizarii rumegusului ca material de intretinere si infrumusetare a gradinii:

Este un material ieftin si accesibil. Poate fi achizitionat de la orice atelier de tamplarie din zona sau poate fi obtinut in conditii casnice, folosind o scandura de brad sau alt arbore si o rindea manuala.

Este organic si absolut inofensiv pentru sol sau plante. Mai mult ca atat, in afara de rolul sau decorativ, rumegusul se utilizeaza si ca ingrasamant ecologic pentru diverse tipuri de culturi. Multi gradinari care dispun de spatii mai largi sadesc nu doar plante decorative sau flori, ci si plante medicinale cultivate in Romania, pe care le "alimenteaza" cu portii de compost pe baza de rumegus marunt si sol adus din padure. Combinat cu amestecuri de frunze, scoarta si gunoi de grajd, rumegusul constituie o sursa de hrana extrem de benefica pentru plante.

Este estetic si usor manevrabil. Amplasat la radacina unor pomi sau arbori pitici, forma ondulata a rumegusului proaspat va oferi originalitate zonei date. La fel, talasul se foloseste tot mai des pentru infrumusetarea aleilor, alaturi de pietrele de rau, granit si alte materiale decorative. Colorat cu vopsele ecologice, rumegusul constituie un material minunat pentru ideile oricarui gradinar.

Retine apa si caldura in sol. Asadar, daca avem nevoie de acest lucru in virtutea cultivarii unor plante sau flori mai pretentioase la conditiile de clima, un strat de rumegus asternut printre aceste plante va oferi atat protectie impotriva speciilor de plante invazive, cat si va servi ca reglator de temperatura si umiditate.

Ofera un aspect original oricarui spatiu. Fie ca ati decis sa aveti un coltisor mai "eco" si l-ati asternut ca invelis peste gazon sau direct pe pamant, fie ca il veti vopsi in diverse culori si veti umple niste vaze de sticla transparenta cu acesta sau pur si simplu veti asorta "carliontii" de lemn cu alte materiale (paie, frunze, pastai etc.) pentru o atmosfera rustica, rumegusul va adauga valoare si aspect gradinii tale.

Valorificarea, chiar si in gradinarit, a materialelor organice, a obiectelor uzate, provenite din propria gospodarie, achizitionate sau provenite din mediul inconjurator denota o preocupare corecta a gradinarului in raport cu mediul ambiant.loading...

Adauga un comentariu