Razboi în Ucraina

Rusia acuză Ucraina că ar primi informații confidențiale de la statele din NATO

Publicat: 04 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia acuză Ucraina că ar primi informații confidențiale de la statele din NATO
Serviciul de Informații Externe rus precizează că mai multe state NATO mențin contactul direct cu reprezentanții militari

Potrivit Serviciului de Informații Externe rus (SVR), Marea Britanie, Canada și alte state membre ale NATO oferă Ucrainei informații despre planurile militare și mișcările trupelor ruse.

„Împreună cu americanii, reprezentanţi ai serviciilor de informaţii din Marea Britanie, Canada şi din multe alte state ale NATO asigură funcţionarea unui ‘centru logistic’ în Polonia”, susţine SVR într-o declaraţie publicată vineri pe site-ul său.

Serviciul de Informații Externe rus precizează că mai multe state NATO mențin contactul direct cu reprezentanții militari și de securitate ucraineni, oferindu-le informații despre mișcările și planurile militare ruse.

”Informaţii primite de SVR arată că servicii speciale din SUA şi Marea Britanie au transformat de facto teritoriul Poloniei pe parcursul ultimelor câteva săptămâni într-un ‘centru logistic’ folosit pentru livrările de arme în Ucraina şi transportul de combatanţi, inclusiv din Orientul Mijlociu”, se mai arată în declaraţia serviciului rus de spionaj.

Negocierile de ieri dintre Rusia și Ucraina nu au adus niciun rezultat concret

Ieri, delegațiile ucraineană și, respectiv, cea rusă, s-au întâlnit în Belarus, pentru negocieri de pace. Deși acestea nu au adus un rezultat concret privind încetarea atacului armat, părțile au convenit să aibă în perioada următoare o a treia rundă de discuții, a informat un membru al delegației ucrainene.

Același oficial al delegației din Ucraina a precizat că țara sa nu a primit garanțiile pe care a contat, dar că ambele părți au ajuns la o înțelegere cu privire la asigurarea, în comun, a unor coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din zonele de luptă.

Consilier de la administrația prezidențială, despre negocierile Ucraina-Rusia

Ucraina se aşteaptă la o nouă rundă de negocieri cu Rusia, a treia la număr, în acest weekend, a declarat vineri unul dintre negociatorii ucraineni, Mihailo Podoliak, consiler al şefului administraţiei prezidenţiale, citat de France Presse.

„A treia etapă ar putea avea loc mâine sau poimâine, suntem în contact permanent”, a indicat el într-o conferinţă de presă la Lviv, în vestul Ucrainei, precizând că ucrainenii nu aşteaptă decât acordul ruşilor pentru a reveni la masa negocierilor.

Rusia şi Ucraina au convenit joi seara, la a doua rundă de negocieri, crearea de culoare umanitare pentru evacuarea populaţiei în sectoarele unde se duc lupte şi un armistiţiu temporar, dar care se va aplica numai în respectivele.

Adauga un comentariu