Razboi în Ucraina

Rusia declară gruparea Azov ca fiind una teroristă

Publicat: 02 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia declară gruparea Azov ca fiind una teroristă
Gruparea Azov este considerată a fi teroristă în Rusia, conform magistraților

Gruparea Azov este considerată în Rusia ca fiind una teroristă după ce Curtea Supremă de la Kremlin s-a pronunțat în această privință. Decizia nu este una definitivă, ea putând a fi atacată în apel.

Sunt multe informații grave în legătură cu gruparea menţionată mai sus. De exemplu, într-un reportaj internațional făcut de Dailymail se arăta că copiii sunt antrenați de către militarii Azov.

Rusia declară gruparea Azov teroristă

Conform Curții Supremă din Rusia, gruparea Azov poate fi considerată ca fiind una teroristă. Decizia nu este una surprinzătoare pentru că Azov a fost în centrul mai multor scandaluri internaționale. În trecut și SUA au a vrut să declare Azov ca o organizație teroristă. Militarii ucrainieni au fost acuzaţi de legături neonaziste de presă internațională.

„Satisface cererea administrativă a Procurorului General, de a recunoaște unitatea paramilitară ucraineană „Azov” drept organizație teroristă și de a interzice activitățile acesteia pe teritoriul Federației Ruse”, a anunțat judecătorul, menționând că executarea deciziei începe imediat.

Decizia luată de magistrați nu a intrat în vigoare pentru că aceasta poate fi atacată în apel de către avocații apărării. Totuşi, este puţin probabil că acest lucru să se întâmple, iar în curând Azov va fi declarată oficial organizație teroristă.  Procesul a avut loc cu uşile închise, iar jurnaliştii au putut intra în sală în momentul declarațiilor făcute de martori. Martorii care au depus mărturie împotriva organizației Azov au explicat că au constatat numeroase fapte ilegale în special de crime comise de militanții Azov. Aceștia au prezentat şi interviuri date de cetățenii din Mariupol și Volnovakha în care aceștia povesteau că au rude ucise de grupare.  Dacă decizia se va menţine este bine de menţionat faptul că este strict interzisă intrarea pe teritoriul Rusiei a unui reprezentant al organizaţiei Azov. Membrii organizației considerată teroristă riscă o închisoare de 20 de ani și pot primi o amendă de 1 milion de ruble. Legea prevede scutirea integrală a răspunderii penale pentru membrii organizației care renunță în mod voluntar participarea.

Militarii Azov acuzați de neonazism

Militarii Azov au ocupat pagini întregi în presa internaţională. Idolatrizați de unii jurnaliști, militarii Azov au avut parte de numeroase acuzații grave. De la neonazism, până la faptul că antrenează copii în taberele militare, militarii au fost aproape de a fi declarați grupare teroristă de SUA. Au fost acuzați de către autoritățile americane, dar și internaționale de neonazism.

Copiii din Ucraina erau antrenați cu arme reale de Batalionul Azov

Ca urmare, atât Canada, cât și SUA au anunțat că forțele lor armate nu vor sprijini și antrena batalionul Azov din cauza legăturilor cu neonaziștii. Dar peste un an, în 2016, SUA au ridicat interdicția ca urmare a unor presiuni venite din partea Pentagonului. În Congres au existat însă mai multe tentative de a numi batalionul Azov „o organizație teroristă străină. Analistul politic H.D. Harmann povestea legăturile naziste ale batalionului Azov:

Regimentele Azov şi CalDAV există. Conform definiţiei, regimentul este o organizaţie neonazistă care foloseşte supremaţia albă ca ideologie, cea a Ucrainei pure, în raport cu toate minorităţile. Acel regiment face parte din garda Ucrainei din 2015. Armata Română susţine că nu există acest regiment (…). explica celebrul analist politic la BZI LIVE.

Așadar, gruparea Azov este una teroristă, conform Curții Supreme din Rusia care ar putea menține decizia ca fiind una finală.

Adauga un comentariu