International

Rusia interzice vânătoarea de marmote. Alertă sanitară pentru ciuma bubonică în China

Publicat: 07 iul. 2020
ALT=
Rusia interzice vânătoarea de marmote. Alertă sanitară pentru ciuma bubonică în China

Rusia interzice vânătoarea de marmote. Decizia a fost luată după ce autoritățile chineze au semnalat apariția unui caz de ciumă bubonică. În aceste condiții, Rusia a intrat în alertă și a anunțat crearea patrule speciale pentru a opri vânătoarea de marmote în apropierea frontierei sale cu China și Mongolia, scrie The Guardian.

Autoritățile din Bayan Nur, un oraș din regiunea chineză din Mongolia Interioară, au emis o alertă, după ce un spital a raportat un caz suspect de ciumă bubonică. Regiunea chineză a interzis vânătoarea și consumul de carne de marmotă și a solicitat localnicilor să raporteze eventualele cazuri suspecte, precum și dacă observă marmote bolnave sau moarte.

Mongolia a raportat, de asemenea, două cazuri de ciumă bubonică, victimele fiind două persoane care au mâncat carne de marmotă în provincia Khovd.

Rusia interzice vânătoarea de marmote: Patrule în zona de frontieră

Oficialii din regiunea Altai din Rusia, care se învecinează cu Kazahstanul, China și Mongolia, au declarat că autoritățile patrulează zona cu scopul de a opri vânătoarea de marmote, a informat agenția de știri TASS.

Ieri, autoritățile chineze au emis o alertă de nivel 3 cu privire la ciuma bubonică. Decizia a fost luată după apariția unui caz în Mongolia Interioară. Aceasta este o regiune autonomă din Republica Populară Chineză, scrie BBC. Alerta de nivel 3 interzice vânarea și consumul de animale care ar putea transmite ciuma.

Cazul care a stârnit reacția oficialităților chineze a fost semnalat în orașul Bayannur. Este vorba despre un cioban care, în prezent, este plasat în carantină. medicii susțin că starea de sănătate a bărbatului este stabilă. Oficialitățile chineze nu au precizat modul în care s-a îmbolnăvit bărbatul.

Mongolia a impus carantinarea locuitorilor din regiunea vestică Khovd. Decizia a fost luată după ce au fost găsite două persoane suspecte de ciumă bubonică. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Naţional pentru Boli Zoonotice (CNBZ) din Mongolia. Cele două persoane ar fi consumat carne crudă de marmotă şi astfel s-ar fi îmbolnăvit. În Mongolia este interzis consumul de carne de marmotă.

Medicii din Mongolia au testat 146 de persoane care au avut contact direct cu cele două persoane infectate. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 27 de ani şi o femeie a cărei vârstă nu este precizată. De asemenea, au fost identificate 504 contacte secundare ale persoanelor infectate, acestea fiind în prezent sub supraveghere medicală atentă.

Pentru a preveni răspândirea bolii, autorităţile au impus carantina în oraşul Khovd, aflat la graniţa de sud cu Tyva şi Altai. Vehiculele nu au voie să intre în oraşul mongol, citează agenţia rusă de presă Tass.

Ciuma bubonică în Mongolia

În luna mai a anului trecut, două persoane din Mongolia au murit din cauza ciumei. Cele două persoane s-au îmbolnăvit ​​după ce au mâncat carnea crudă a unei marmote. Carantins a fost impusă în provincia vestică Bayan Olgyi, după ce două persoane, soţ şi soţie, au decedat din cauza ciumei bubonice. Aceștia ar fi consumat rinichii cruzi ai unei marmote.

În Madagascar, în 2017, s-au înregistrat peste de 300 de cazuri de ciumă bubonică.

Ciuma bubonică a omorât peste 50 de milioane de oameni în secolul al XIV-lea. Această boală este considerată eradicată, însă focare apar periodic în lume. Anual, aproximativ 2.000 de persoane mor din cauza acestei boli.

Boala se transmite prin intermediul rozătoarelor, aşa cum este şi marmota. În unele zone ale lumii, contactul dintre oameni şi rozătoarele domestice sau sălbatice încă este comun, rezultând în cazuri sporadice de ciumă.

Comentarii
  • moarte chinei criminale ca ne-am saturaaaaaaaaaaaaaaaaat!!! regim comunist care si infometeaza poporul care mananca toate hoiturile. CHINA SI CHINEZIII SA MANNCE TOATE CADAVRELE DE COVID CHINEZESC DIN INTREAGA LUME! NU TREBUIE SA CUMPARAM NIMIC NICIODATA DIN CHINA, AVEM PE PIATA DESTULE PRODUSE DE CALITATE LA PRETURI BUNE NU TREBUIE SA CUMPARAM CHINEZARAIELE INFECTATE, CHINA SA SI INCHIDA GRANITELE PENTRU TOTDEAUNA SI SA TRAIASCA IN MIZERIA COMUNISTA RUPTA DE TOATE CELELALTE TARI ALE LUMII.

Adauga un comentariu