Actualitate

S-a finalizat ancheta epidemiologică la Centrul de Plasament „Sf. Andrei”. 12 persoane, copii și angajați, au fost depistate pozitiv la infecția cu coronavirus

Publicat: 01 mai 2020

S-a finalizat testarea copiilor și a personalului angajat din Centrul de Plasament „Sf. Andrei” din Iași. Rezultatele arată că șase copii și șase angajați au fost depistați pozitiv la infecția cu coronavirus. Aceștia au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, iar restul copiilor și angajaților sunt izolați în centru. În clădire s-au făcut restructurări impuse de Direcția de Sănătate Publică. S-au creat circuite speciale și s-au rărit paturile, și asta pentru a asigura distanțarea socială. Totul a revenit la normal, iar activitățile sunt în continuă desfășurare.

Angajații și-au reluat activitatea

Direcția de Sănătate Publică Iași a anunțat ieri, 30 aprilie 2020, faptul că ancheta epidemiologică demarată la Centrul de Plasament „Sf. Andrei” a fost încheiată. Au fost finalizate cele 133 de testări ale personalului și beneficiarilor, iar rezultatele testelor au arătat că încă șapte persoane au fost depistate cu coronavirus. Este vorba despre alți doi copii și cinci angajați. În total, au fost depistate pozitiv 12 persoane, șase copii și șase angajați.

„În centru au fost depistate 12 persoane infectate cu noul COVID-19. Este vorba despre patru băieți și două fete cu vârstele cuprinse între cinci și zece ani și trei educatori, o infirmieră, un supraveghetor și o bucătăreasă. Aceștia sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași și sunt asimptomatici. Conform ordonanței 8, angajații vor lucra în continuare în ture de 14 zile. Personalul care lucrează în acest moment a intrat în tură pe 25 aprilie și va finaliza tura pe data de 9 mai, când cealaltă echipă va reveni. În clădirea centrului s-a făcut dezinfecție și activitățile se desfășoară în condiții normale. S-au făcut de asemenea circuite speciale și s-au rărit paturile pentru a evita aglomerația”, au specificat reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași.

Un copil dializat depistat pozitiv la testul Coronavirus

Va reamintim că la începutul acestei săptămâni, s-a prezentat la Spitalul Clinic pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, pentru sedința de dializă, un copil în vârstă de 9 ani care este benificiar al Centrului „Sf. Andrei”. Conform metodologiei de supraveghere a COVID-19 pentru pacienții asimptomatici cu imunosupresie, copilul a fost testat și rezultatul de laborator a evidențiat că este confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Comentarii
  • Totul a revenit la normal …..hmmmm. Fara sa se lase cu demisii, asa cum s-a intamplat de-a lungul timpului in acest sistem condus de catre niste incompetenti…. Sefa de centru si cu a ei sefa trebuia sa demisioneze dar astea nu au scrupule, se catara pe scaune calcand pe cadavre…Pe astia nici macar o pandemie nu i schimba, dar va veni si ziua judecatii..si nu cea din cer..speram s-o apucam pe cea de pe pamant… Astia sunt mai rau ca un virus pt ca distrug sistematic, pe timp lung…Directia este un podium unde fufele isi plimba posetele si pantofii..in frunte cu sefa suprema..Nu v ar fi rusine! Cum stati voi in fata nenorocitilor sortii purtand posete musete, fuste pana la fund si pantofi cu talpi rosii? Cum sa va creada cineva ca va pasa de ceea ce spuneti????Toti sefii de centre isi pastreaza scaunele carand de acasa pt sistem astfel incat Kocolina sa nu fie nevoita sa cerseasca la cumatra…ea stie doar sa stea pe tocurile f inalte, cu picioarele in X…si sa n o urneasca nimeni…mai da ochii peste cap…isi mai arunca buclele in vant…Rusine! Sunteti niste falsi iar comunitatea nu crede in voi! Plecati din fruntea institutiei pana nu va alunga oamenii cu furcile! Aveti macar un dram de constiinta! Schimbati meniul si nu mai aruncati GOGOSI la oameni pt ca distrugeti totul.

Adauga un comentariu