Actualitate

Salariații care pot ieși la pensie mai devreme. Se aplică din 10 aprilie în toată România

Publicat: 09 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salariații care pot ieși la pensie mai devreme. Se aplică din 10 aprilie în toată România
Începând cu data de 10 aprilie 2022, o nouă categorie de salariați au șansa să iasă mai devreme la pensie, legea 74/2022 aplicându-se începând cu ziua de duminică

Veste importantă pentru toți românii! Potrivit CNPP, o nouă categorie de salariați au șansa să iasă mai devreme la pensie, iar legea 74/2022 se va aplica începând cu data de 10 aprilie 2022, în toată România.

Anunț important pentru toți românii din partea Casei Naționale de Pensii Publice – CNPP. Începând cu data de 10 aprilie 2022, o nouă categorie de salariați au șansa să iasă mai devreme la pensie, legea 74/2022 aplicându-se începând cu ziua de duminică.

Persoanele care au lucrat în grupa I și / sau în grupa a II-a de muncă în termocentralele pe bază de cărbune sau în unitățile de extracție a cărbunelui au șansa să iasă la pensie mai devreme.

Salariații care pot ieși la pensie mai devreme. Se aplică din 10 aprilie în toată România

Potrivit Adevărul.ro, grupele de muncă ale celor care au lucrat în unitățile de mentenanță și producție a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, dar și în unitățile de extracție a cărbunelui, personal direct și nemijlocit în utilizarea utilajelor și procedeelor specifice acestei ramuri, sunt recunoscute.

Există două tipuri de adeverințe care pot fi completate:

CNPP transmite faptul că „adeverinţele care fac obiectul Legii nr. 74/2022 se eliberează doar în situaţia persoanelor pentru care angajatorii au întreprins toate măsurile legale în vigoare până la data de 01.04.2001, privind încadrarea în grupe superioare de muncă”.

Adauga un comentariu