Economic Local

Salubris cumpără autobasculante și autocisterne pentru întreținerea străzilor din Iași! Valoarea contractului de 400.000 de euro

Publicat: 04 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salubris cumpără autobasculante și autocisterne pentru întreținerea străzilor din Iași Valoarea contractului de 400.000 de euro
Firma de salubritate a Primăriei Iași anunță noi achiziții

Firma de salubritate intenționează să achiziționeze autobasculante și autocisterne. Procedura este programată la începutul lunii august 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Compania de salubritate a municipalității anunță noi achiziții în cadrul programului anual. Pe data de 04.08.2022, Salubris SA va organiza licitația pentru furnizarea unui lot de autobasculante și autocisterne. Valoarea estimată a contractului este de 2.000.000 de lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro.

„Beneficiile pe care autoritatea contractantă intenționează să le obțină, după furnizarea produselor, sunt: creșterea competitivității prin îmbunătățirea resurselor, optimizarea procesului de colectare a deșeurilor, scăderea costurilor de operare, creșterea nivelului de satisfacție a clienților (populația municipiului Iași), folosirea de echipamente de generație nouă cu impact negativ redus asupra mediului, eficientizarea procesului de desfășurare a unor activități”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. În 2021, o firmă din Iași a câștigat o licitație privind furnizarea mai multor loturi de echipamente pentru angajații Salubris.

Salubris cumpără autobasculante și autocisterne

Conform necesarului, vor fi achiziționate 2 autobasculante și 2 autocisterne. Autobasculantele trebuie să aibă o benă basculabilă trilateral de 19 tone, iar autocisternele trebuie să aibă bazin de apă cu o capacitate de minimum 8 mc.

„Cabină de zi cu bară de protecție din oțel, geamuri fumurii și deschidere electrică a geamurilor. Lățime cabină de 2.130 mm. Oglinzi principale și oglinzi panoramice încălzite electric. Suspensie mecanică pentru cabină, cu patru puncte și amortizoare, sistem de închidere centralizată a ușilor cu funcție de verificare a luminilor exterioare. Dotare: 2 telecomenzi și 2 seturi chei. Două oglinzi principale, oglindă pentru bordură, oglindă panoramică și oglindă pentru vedere frontală. Oglindă pentru vedere frontală pentru câmpul de vedere frontal. Reglare electrică a oglinzilor principale. Faruri duble cu halogen rezistente la impact. Fascicul far pentru circulație pe partea dreaptă”, sunt câteva din specificațiile cerute prin caietul de sarcini pentru autobasculante.

Salubris SA a alocat fonduri și pentru achiziția de autogunoiere performante.

O companie din București va furniza hrana câinilor de la padoc

Nu în ultimul rând, Salubris a finalizat procedura pentru furnizarea mai multor loturi de hrană pentru câinii abandonați de la padocul din Tomești. Compania a primit 3 oferte, dar contractul a fost încheiat cu compania Farmavet SA, din București. Valoarea finală a contractului este de 290.000 de lei, fără TVA, cu 90.000 de lei mai puțin față de estimarea bugetară. În 2020, Farmavet SA a înregistrat o cifră de afaceri de 231,7 milioane lei, aproape 46 milioane de euro, pierderi de 11 milioane de lei, datorii de 70 de milioane de lei și un număr de 520 de angajați.

Urmează să fie furnizată o cantitate de 100.000 de kilograme de hrană uscată pentru câini. Salubris va cumpăra autobasculante și autocisterne după ce comisia de evaluare va desemna un câștigător.

Adauga un comentariu