Economic Local

Salubris SA își modernizează parcul auto! Cumpără patru mașini de la Auto Valea Lupului SRL! Contractul este de aproape 50.000 de euro

Publicat: 12 oct. 2020
Salubris SA cheltuie aproape 50.000 de euro pentru două autoturisme și o autoutilitară. Achiziția este destinată Secției Ateliere și Transporturi Auto
Firma de salubritate a încheiat un contract cu firma omului de afaceri Bogdan Pițigoi pentru furnizarea unui număr de două autoturisme și o autoutilitară

Salubris SA a încheiat licitația pentru achiziția de autoturisme. Oferta câștigătoare aparține societății Auto Valea Lupului SRL. Procedura a fost organizată pentru modernizarea parcului auto de la Secția Ateliere și Transporturi Auto

Salubris SA a finalizat recent o licitație pentru modernizarea parcului auto. Procedura a fost câștigată de către omul de afaceri Bogdan Pițigoi, prin intermediul societății Auto Valea Lupului SRL, din Iași. Valoarea finală a contractului este de 242.275 lei, fără TVA, aproximativ 50.000 de euro. Firma participantă a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 32,4 milioane lei, profit de 1,4 milioane lei, datorii de 9 milioane lei, cu un număr de 84 de angajați. Necesarul este de 3 autoturisme și o autoutilitară. Achiziția este realizată pentru angajații de la Secția Ateliere și Transporturi Auto.

„Salubris SA, societate având ca obiect de activitate servicii de salubrizare, achiziționează aceste autoturisme și autoutilitara pentru reînnoirea parcului auto, valorificarea voucherelor acordate prin programul RABLA și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru personalul desemnat cu monitorizarea îndeplinirii serviciilor de curățenie stradală pe raza municipiului Iași. Salubris deține un număr de 4 vouchere prin programul Rabla 2020 pe care le va pune la dispoziția furnizorului de autoturisme/autoutilitară în vederea demarării procedurilor specifice de către acesta pentru a beneficia de prima de casare de 6.500 lei, conform legislației în vigoare”, se arată în caietul de sarcini.

Au fost stabilite cerințele tehnice pe care trebuie să le respecte noile unități

Autoutilitara trebuie să aibă motor Diesel Euro 6, masă maximă proprie de 1.500 kilograme, rezervor de minimum 60 de litri. Specificațiile tehnice ale autoturismelor arată că trebuie respectate următoarele condiții: 90CP, Euro 6, benzină, 3 cilindri, 12 supape, 898 cm cubi, viteză maximă de 175 km/h.

„Mașinile vor fi noi, fabricate cu cel mult 3 luni anterior datei livrării. Mașinile vor fi însoțite la livrare de certificatul de origine CE și de certificatul de conformitate cu toate standardele CE de siguranță la operare și rulare după cele mai noi reglementări europene de siguranță. Mașinile vor fi prevăzute cu toate elementele impuse de normele referitoare la sistemul de iluminat”, se mai arată în documentație.

Firma de salubritate cheltuie 80.000 de euro pentru achiziția anvelopelor

Nu în ultimul rând, Salubris SA a finalizat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de anvelope. După evaluarea tehnico-financiară, comisia de licitații a ales oferta de 80.000 de euro, fără TVA, aparținând societății Railex SRL, din Suceava, deținută de asociatul majoritar Ilie Lahman. Pentru anul trecut, firma a declarat o cifră de afaceri de 25,2 milioane lei, profit de 1,6 milioane lei, datorii de 9,1 milioane lei, cu un număr de 57 de angajați. La procedură a mai participat Adetrans SRL, din Maramureș, dar oferta depusă a fost refuzată. Anvelopele vor fi folosite pentru funcționarea parcului auto din administrare. Primul lot este compus din 322 de anvelope, în timp ce al doilea conține 14 produse specifice întreținerii unui parc auto.

Comentarii
  • Astia au bani sa-si cumpere autoturisme sa-si miste fundul sefii dar nu au bani sa cumpere masini de maturat strada si trotuarele ca Iasul este super poluat cu pulberi in suspensie de mor oamenii.
    Vine UE si o sa-i ”beleasca” cu noua directiva a mediului

Adauga un comentariu