Local

Șantaj cu filme deocheate, la UMF Iași! Două studente s-au certat și s-a ajuns la flagrant în stradă! Întreg scandalul a izbucnit de la videochat!

Publicat: 10 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șantaj cu filme deocheate la UMF Iași Două studente s-au certat și s-a ajuns la flagrant în stradă Întreg scandalul a izbucnit de la videochat
Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași organizează, în perioada 14-16 mai 2021, Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19

O tânără acuzată că a șantajat-o pe o colegă de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa”, din Iași, a fost pedepsită definitiv. Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins ca tardiv apelul făcut de Diana Atănăsoae împotriva primei sentințe din acest dosar de șantaj. Întreg scandalul a pornit de la activitatea de videochat pe care victima ar fi făcut-o

Magistrații ieșeni au pus punct unui scandal de șantaj cu filmulețe deocheate. Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins ieri, printr-o sentință definitivă, apelul formulat de Diana Atănăsoae.
Inițial, Diana Atănăsoae (fostă Butnariu) fusese condamnată de Judecătoria Iași la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru șantaj și participație improprie la fals intelectual, în formă continuată.

Diana Atănăsoae, acuzată că și-a șantajat o colegă de la UMF

Scandalul a izbucnit în urmă cu mai bine de 6 ani între cele două studente de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr.T. Popa” Iași. Diana Atănăsoae (fostă Butnariu), studentă la UMF, a ajuns în fața judecătorilor ieșeni în urma organizării unui flagrant. Așadar, povestea a început pe 24 ianuarie 2014. Potrivit procurorilor, în ziua respectivă, o altă tânără, I.R., tot studentă la UMF Iași, a mers la Secția II de Poliție, pentru a depune o plângere. Victima le-a spus anchetatorilor că a fost contactată pe Facebook, dar și pe telefon, cu un număr ascuns, de o persoană care i-a cerut 1.000 de lei, pentru a nu da publicității un filmuleț cu activitatea de videochat a tinerei I.R.
Anchetatorii au aflat că, în urmă cu câțiva ani, cele două tinere au fost colege la un liceu de elită din municipiul Iași.

În luna octombrie 2013, Diana Atănăsoae s-a întâlnit cu câteva prietene în oraș, cărora li s-a plâns că nu are bani. Acestea i-au spus că ele fac videochat și că sunt independente financiar. Atunci, tânăra s-a gândit că nu ar fi rău să încerce și ea activitatea de videochat. Ea le-a povestit anchetatorilor că a mers într-un apartament dintr-un imobil aflat în apropierea Penitenciarului Iași, unde a cunoscut un bărbat. Acolo, timp de 3 zile, tânăra a practicat activitatea de videochat. Mai apoi, ea a continuat activitatea de acasă.

S-a dat drept altcineva, apoi a recunoscut

În luna decembrie 2013, Diana Atănăsoae a mers să se angajeze la o firmă de profil, din zona Moara de Foc. Acolo, ea a văzut-o pe fosta sa colegă de liceu, I.R. Diana Atănăsoae nu i-a spus nimic colegei, dar a luat numărul ei de telefon dintr-un registru și a decis să o contacteze.

„M-am gândit să îi cer bani, pentru a nu divulga că face videochat. Am sunat-o de pe un număr ascuns, dar nu mi-a răspuns, astfel că mi-am creat un cont fals de Facebook”, a spus tânăra la audieri.

Aceasta a mai povestit că, între 23 și 24 ianuarie 2013, i-a trimis colegei mai multe mesaje pe Facebook, cerându-i 1.000 de lei pentru a nu face public un pretins filmuleț cu victima practicând activitatea de videochat.
Partea vătămată nu a fost de acord inițial să dea vreun ban. Aceasta a cerut sfatul apropiaților și a mers la Poliție, unde a depus o plângere.

Ulterior, oamenii legii au organizat un flagrant. Diana Atănăsoae i-a spus colegei că va veni cu un taxi în zona sediului BRD din Păcurari, pentru a lua banii. Ea nu a coborât din taxi, preluând suma pe geamul portierei din dreapta. Dar, în timp ce număra banii, tânăra a fost săltată de „mascați”. Procurorii au spus că, inițial, tânăra a declarat că se numește Andreea C., care era, de fapt, o cunoștință de-a ei. Suspecta a fost reținută pentru 24 de ore, dar, mai apoi, anchetatorii i-au interzis doar să părăsească localitatea. Ulterior, ea a mers din nou la Poliție, unde a recunoscut identitatea ei reală.

Adauga un comentariu