Titlurile zilei

Șantaj în partidul condus de senatorul Maricel Popa! Vechii membri au câștigat în instanță, iar șeful PSD Iași trebuie să explice de ce a dizolvat organizația municipală: „Am ajuns mai rău decât USR” – FOTO

Publicat: 13 apr. 2023
_____ Vizualizări 22 Comentarii
Șantaj în partidul condus de senatorul Maricel Popa Vechii membri au câștigat în instanță iar șeful PSD Iași trebuie să explice de ce a dizolvat organizația municipală Am ajuns mai rău decât USR  FOTO
Maricel Popa este obligat de instanță să explice de ce a dizolvat organizația municipală a PSD Iași

Vechii membri în organizația locală municipală a PSD Iași au înregistrat o primă victorie în procesul cu organizația județeană. La ordinul lui Maricel Popa, organizația municipală a fost dizolvată fără nicio explicație, în februarie 2022. Acum, șefii PSD au fost obligați de instanță să comunice hotărârea care a stat la baza dizolvării. Constantin Florin Șerbescu, inițiatorul acțiunii, s-a trezit că este blocat de colegii de partid când a fost supus votului bugetul societății Tehnopolis, acolo unde ocupă funcția de director

Scandal în organizația Partidului Social Democrat (PSD) Iași. Totul, după ce, pe data de 10 februarie 2022, Maricel Popa, președintele organizației județene a partidului, a aranjat o revoltă în localitatea Ion Neculce, pentru dizolvarea Organizației Locale Municipale Iași, pe atunci condusă de deputatul Marius Ostaficiuc și de vicepreședintele Constantin Florin Șerbescu. La ședința fulger, organizația municipală a fost dizolvată, fiind invocate rezultatele slabe la alegerile locale din 2020.

Asta, deși Maricel Popa, actualmente senator PSD, a înregistrat un scor slab în momentul în care a pierdut șefia Consiliului Județean Iași. Intenția lui Maricel Popa a fost de a scăpa de membrii vechi ai partidului. Imediat, președinte interimar al organizației municipale a fost ales Bogdan Balanișcu, consilier local atunci, iar acum secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Partidul condus de Maricel Popa a fost trimis în judecată, iar acum trebuie date explicații

La câteva luni de la dizolvarea organizației municipale, foștii membri au dat în judecată organizația județeană condusă de Maricel Popa. De fapt, s-a cerut comunicarea hotărârii de dizolvare a organizației, document ce nu a fost înmânat membrilor de partid direct afectați.

Titularii acțiunii au fost Constantin Florin Șerbescu și Iustin Dumitru Pop, fondator al partidului și șeful organizației de seniori. Recent, cei doi au câștigat o primă bătălie cu Maricel Popa. Judecătorii de la Tribunalul Iași au admis acțiunea reclamanților și au obligat organizația județeană să comunice conținutul hotărârii prin care organizația municipală a fost dizolvată.

„Obligă pârâtul să le comunice reclamanților hotărârea de dizolvare a Organizației Locale Municipale lași, adoptată în cadrul Consiliului Politic Județean al PSD lași, din data de 10 februarie 2022”, se arată în hotărârea instanței.

Însă decizia nu este definitivă, organizația județeană a PSD având drept de recurs.

Constantin Florin Șerbescu: „Nu vreau să fac nimănui rău”

Contactat de reporterii BZI, fostul vicepreședinte al organizației municipale a PSD Iași a explicat că a apelat la instanțele de judecată pentru că nici acum nu cunoaște motivele pentru care organizația a fost dizolvată.

„Este o chestiune de partid. M-a afectat pentru că aveam calitatea de vicepreședinte al organizației municipale. Am vrut să obțin dreptul meu. Nici acum nu știu răspunsul la întrebare. Nu știu motivele pentru care organizația municipală a fost dizolvată. Sunt membru de partid de 25 de ani. Deocamdată am câștigat o etapă. Vom aștepta. Nu vreau să fac nimănui rău”, a declarat Constantin Florin Șerbescu.

Ce transmite conducerea PSD Iași

După pierderea termenului, conducerea PSD Iași a transmis un punct de vedere.

„PSD Iași respectă legea și va pune în practică orice decizie definitivă a unei instanțe de judecată din România. Organizația municipală Iași a PSD este aproape de a finaliza procedura de reconstrucție, după ce a parcurs statutar toate etapele prevăzute. Sigur că există o infimă rezistență la schimbare, la modernizare, dar organizația este pe un drum bun și nu mai dorește revenirea la metehnele vechi, neprincipiale și partinice.

Cu toate acestea, cei doi colegi reclamanți s-au numărat printre participanții și vorbitorii din cadrul ședinței în care s-a dispus cu majoritate covârșitoare de voturi dizolvarea Organizației Municipale Iași a PSD. Asigurăm toți membrii și simpatizanții de bunele intenții ale actualei conduceri interimare de a continua evoluția unei organizații care este preocupată exclusiv de dezvoltarea și modernizarea Iașului”, se arată în răspunsul trimis cotidianului BZI.

Directorul de la Tehnopolis a rămas fără buget după ce a dat în judecată PSD

Constantin Florin Șerbescu, directorul Tehnopolis SRL, este afectat în acest moment de procesul pe care l-a intentat PSD. Spre exemplu, consilierii locali PSD din tabăra lui Maricel Popa s-au opus la ultima ședință ordinară de Consiliu Local din martie 2023 în momentul în care s-a propus aprobarea bugetului de cheltuieli și venituri pentru Tehnopolis.

Totul părea ca o răzbunare, o sarcină de partid. S-au exprimat 3 voturi „pentru”, 16 abțineri și 4 voturi „împotrivă”. Însă și liberalii s-au împotrivit. Societatea primăriei are ca obiect de activitate închirierea spațiilor din clădirea aflată în zona CUG, pentru mediul de afaceri local.

Cine face parte din noua gardă a PSD: „Marea revoluție nu a fost cu oameni de calitate”

Pe lângă numirea lui Bogdan Balanișcu la conducerea organizației municipale, Maricel Popa a atras noi nume care mai degrabă au legătură cu sfera penală. Unul dintre coordonatorii partidului este Cristi Bulgaru, fratele Luminiței Sălceanu, fosta directoare de la Servicii Publice Iași, implicată în achiziții dubioase la suprapreț, înlăturată de la conducerea instituției subordonate Primăriei Iași. Alt coordonator este Viorel Câtea, învățător Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”, care s-a ales cu un dosar penal pentru că a venit cu un cuțit la cursuri.

„Dizolvarea lui Maricel Popa nu este statutară. Nu au fost comunicate părților. Dizolvarea trebuia să fie motivată. În 2022, organizația municipală avea 3.256 de membri. Marea revoluție nu a fost cu oameni de calitate. În acest moment nu mai există istoria partidului, așa a vrut Maricel Popa. Suntem mai rău ca USR (Uniunea Salvați România – n.r.)”, spun surse din interiorul partidului.

Rămâne de văzut dacă decizia definitivă a judecătorilor va fi în favoarea membrilor PSD ce au fost eliminați din organizația municipală a partidului.

Comentarii
  • Mare jigodie, Popa asta! El,Stanciu si jegul uman Manolache au distrus total partidul. Sper sa fie inlaturati cat mai repede, iar partidul sa redevina ce a fost!

  • Rezultatul catastrofal de la locale i se datorează lui Popa. El a impus-o pe Gavrilă în locul doctorului Ciuhodaru care avea cele mai mari șanse.

  • Deci unul spune că asta e o problema a lor interna si că nu doreste sa faca rău colegilor iar astia îi dau la gioale în văzul tuturor. Bravo nea Maricele ai făcut alegerea corectă. Vai !!!

  • Să vină electricianu să facă lumină și boxerul să-i ia la omor, nu se mai poate așa…șerbescu, președinte…șerbescu prefect, șerbescu e defect

  • Astăzi vorbind în P.S.D, nu se mai face politică, sunt câțiva care sau cocoțat în fruntea partidului, și se folosesc de pozițiile lor pentru beneficii personale.Ex. Popa și alții ca el.

  • maricel popa, cheliosul care a distrus Antrepriza de Lucrari Drumuri si Poduri Iasi, care-i fusese oferita pe tava (cica privatizata!!!), si a facut praf si pulbere TEHNOTON Iasi, transmformand o ,,intreprindere” care producea piese si aparatura electronica, in atelier de strambat table (cica producea masini de spalat si aragaze, de alea vechi, de tip comunist!!). Ultima iprava a infractorului, este cumpararea pe bani foarte multi, a unui spital de campanie de prin Turcia, fara toate componentele, care sta si astazi parasit in camp. O lichea fara scrupule acest patruped…el si balalaicu, care cica-i director regional de drumuri nationale, unde si-a adus toate nepoatele si vecinele, si se mai si dadea pe la salariatele tinere, de a trebuit ca unele fete, scarbite, sa plece din oras, nu numai de la drumuri nationale… Dar balalaicu, este si consilier local, insfacand sume mari de bani, de la bugetul de stat, al amaratei Romanii. Sa vedem cum vor iesi pana la urma aceste capuse lacome, dupa incercarea disperata a pesedilor si peneleilor, de a fenta cererile legitime ale UE, referitoare la PNRR, si reformele pe care le tot promit paduchii politici din Romania, dar nu le fac niciodata, fiindca asta ar insemna disparitia dinozaurilor comunisto-securisti..Ar ramane tara fara Pesedisik Park. Acum, paduchii cica socialisti, se scarmana intre ei, vechi obicei comunist…Succes la flocaiala, lighioanelor….

  • Decizia de desfiintare a fost luata chiar prea târziu și a fost foarte bună. Trebuia luata imediat dupa pierderea alegerilor la municipiu, in 2020. Daca nu era destituita conducerea, în PSD Iasi mai ramanea doar Ostaficiuc, Serbescu, Iustin Pop, nevestele, cumatrii, finii, nasii, cumnatii si gasca lor. PSD Iasi ar fi disparut cu totu sub conducerea lui Ostaficiuc Marius zis si electricianu, Serbescu Constantin zis si puiu, Bulgariu Catalin zis si ceafă lată in 5 consilii de administratie fara sa se priceapa la ceva doar ceva carte pe sponci si Iustin Pop-secularu si ramineau doar interesele lor. Asa ca decizia a fost foarte buna.

  • Punctul de vedere la acest artico, din partea PSD a fost formulat de sluga cu limba aspra Laica. O exprimare caracteristica acestui penal libidinos. Rusine pentru cum v-ați cocotat pe acest partid lichelelor. Jos cu javrele murdare lipsite de decență!!!

  • Nu știu dacă greșesc, dar cred că Iași-ul este singurul județ în care toți parlamentarii PSD sunt, exclusiv, din orașul reședință, deși scorurile electorale sunt mai slabe decât în multe comune și orașe.

  • Nu sunt membru PSD dar impartasesc doctrina lor, dar cu oameni ca Popa ,Ostaficiuc, Catea si alti gugumeti parlamentari si consilieri locali si judeteni nu voi vota niciodata PSD.Iasiul are multe valori pe care trebuie sa le promovam dar atita timp cit la conducerea partidului se afla acesti oameni nu vom avea un viitor .Presedintele Ciolacu trebuie sa cunoasca si sa nu mai tolereze indivizi de proasta factura care sau remarcat prin slugarnicie si obedienta si in plus cu contributii banesti semnificative la pusculita de partid.Pai ce credeti ca astia au ajuns in parlament datorita inteligentei lor (vezi Catea ) nuuu …datorita banutilor donati la partid. ATENTIUNE, ATENTIUNE mai aveti un an pina la alegeri si daca nu schimbati din temelii partidul la Iasi veti avea cel mai jalnic rezultat.

  • Maricel Popa a fost consilierul puscariasului Fenechiu si membru PNL. despre ce vorbim. el are misiunea, pentru ca prin pnl a pus mana pe Tehnoton, sa distruga PSD-ul. Ciolacul este un mare tampit care se face ca nu vede, iar membrii vehi din PSD sunt calcati in picioare. Cat despre Cristian Stanciu – un sfat pentru tine, ai bun simt fata de reputatia tatalui tau. Altfel, nu esti decat o jigodie precum parvenitul si incultul de Maricel Popa!! PSD Iasi este doar o gluma. Sa o promovezi pe Camelia Gavrila (fosta membra PNL) care este detestata in Iasi, ar fi trebuit sa va dea de gandit pe cine pupa-n cur Popa!!

  • Sub conducerea lui Popa PSD Iasi a cazut in groapa. Daca in 2016 PSD Iasi a obtinut 14 mandate ,in ,2o2o numai 5 , in Consiliul Local !!!!! Acesta este omul potrivit pentru a conduce PSD Iasi, atunci ????

  • Dupa cum am inteles din articol DESFINTAREA ORGANIZATIEI MUNICIPIULUI IASI, a fost facuta la impunerea lui Popa Maricel, fara a avea motive temeinice ! El a condus toata activitatea partidului la Iasi, deci el trebuia primul sanctionat. Instanta a intervenit fiindca Popa nu a vrut nici macar sa instiinteze municipiul de aceasta desfintare !!!!

  • Bai „anonimule”, zi sa mori tu ca il cunosti pe Serbescu personal de iti dai asa sa te afli in treaba cu parerea despre el. Sau esti doar un analfabet din gasca de lichele pusa de Popa la carma organizatiei municipale?

Adauga un comentariu