Titlurile zilei

Învățătorul Viorel Câtea s-a răzbunat pe fetița care i-a povestit mamei ce se întâmplă la ore. Polițiștii i-au întocmit dosar penal – FOTO

Publicat: 30 mart. 2023
_____ Vizualizări 18 Comentarii
Învățătorul Viorel Câtea s-a răzbunat pe fetița care i-a povestit mamei ce se întâmplă la ore. Polițiștii i-au întocmit dosar penal - FOTO
Elevii și părinții, supuși unui stres continuu

Anchetă și cam atât la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iași, după ce învățătorul Viorel Câtea a lăsat la îndemâna elevilor un cuțit. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași face verificări, iar poliția a intrat pe fir, întocmindu-i individului dosar penal, însă lucrurile au rămas neschimbate. Cadrul didactic predă în continuare, spre nemulțumirea părinților care au afirmat că acesta este la fel de agresiv

Viorel Câtea s-a trezit cu ISJ și IPJ pe cap, după ce mama unei fetițe de 9 ani, elevă în clasa a III-a, la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”, a povestit reporterilor BZI cum acesta a adus la cursuri un cuțit pe care l-a lăsat la îndemâna copiilor. Individul care i-a agresat fiica, fizic și verbal, în nenumărate rânduri, a pus o altă elevă să-i scoată câteva obiecte din geantă, moment în care copila a găsit și un cuțit. După ore, fetița i-a povestit mamei incidentul la care a fost martoră, supărată fiind că i s-a umblat și ei în geantă.

Imediat după, femeia a anunțat autoritățile, descoperind, împreună cu directorul unității școlare, arma albă care se afla încă în clasa cu pricina. La nivelul școlii s-a organizat Consiliul de Administrație, ISJ face verificări, IPJ i-a întocmit dosar penal, însă cu toate acestea, Viorel Câtea încă nu a fost suspendat, o parte dintre părinți precizând că dascălul se prezintă fără probleme la ore, având același comportament necorespunzător. Contactat fiind de către reporterii BZI, individul și-a exprimat punctul de vedere, de data aceasta din calitatea de suspect.

Elevii și părinții, supuși unui stres continuu

Sub protecția anonimatului, un părinte de la clasa lui Viorel Câtea, acolo unde a avut loc incidentul cu cuțitul, a povestit care este atmosfera la școală de când a fost făcut public totul.

„Domnul învățător predă în continuare, vine la școală, peste tot se fac verificări, dar nu s-a schimbat nimic… Are doar dosar penal. A rămas la stadiul ăsta, cum ați prezentat și voi anterior… Nu mai știu ce să mai fac. Cu directorul nu am mai discutat, a intrat pe fir un domn de la Poliția Școlară, se fac cercetări… Și copiii merg în continuare la școală, îi suportă din nou ieșirile…

După ce a apărut primul articol, Câtea a început să reproșeze că era acolo numele mamei fetiței care a povestit întâmplarea, a scos-o pe hol, chiar nu mai știu ce aș mai putea să fac, nici eu, nici restul părinților… Dacă țipă alți copiii, el își varsă nervii pe fetița aia. Normal că stăm cu teamă să nu se întâmple iar ceva, în fiecare pauză vorbesc la telefon cu copilul, îmi spune orice detaliu, de acum… Dumnezeu cu mila. Sunt sute de persoane care spun despre el același lucru, a fost așa dintotdeauna, este incredibil cum nimeni nu-l poate înlătura”, a declarat un părinte.

Viorel Câtea: „Nu forțez nota”

Pe numele învățătorului s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. În ciuda a tot și toate, bărbatul se consideră nevinovat și infirmă ironic problemele cu legea.

„Și data trecută m-ați luat așa, pe nepregătite, pe fugărite… Cine a realizat articolele? În regulă… Când e vorba de deontologia profesională nu forțez nota în niciun caz. Am o asemenea surpriză, dosar penal? N-am știut. De ce să fie dosar penal”, a declarat Viorel Câtea.

Amintim informațiile transmise de Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ.

„La data de 14 martie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară Iași au fost sesizați de către reprezentanții unei unități de învățământ cu privire la faptul că în școală, într-un dulap, a fost găsit un cuțit. Din primele verificări a rezultat faptul că acel cuțit ar fi fost adus în școală de către o persoană, în scop didactic.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ.

Comentarii
  • Invatatorul asta a mai avut antecedents verificati puțin trecutul lui. Era membru de partid psd, iar fratesu e mare deputat. Este un jeg de om sta cu mine în bloc, nu are respect fata de nimeni

  • Vaaaaai, ce dezastru a facut invatatorul ala, puneti l la zid, trogloditilor. DE CATE ORI LASATI BA CUTITE SAU OALE CU APA FIARTA LANGA PROGENIRURILE VOASTRE INUTILE???? Va calca n picioare oricine dar cand sunteti in haita atacati, potailor!

  • Asteptam sa si taie copiii cu cutitul pentru a-l da afara din scoala????????? Eu as da afara si directorul si pe toti aia de la Politia Scolara care favorizeaza acest infractor si care, in loc sa fie trimis la balamuc sa isi ia tratamentul, intra la ore si copiii trebuie sa il suporte zi de zi!!! Parintii de ce nu se aduna sa intrebe directorul scolii de ce a angajat un astfel de idiot pe post de dascal?

  • multi prosti fals deranjati de „atitudinea periculoasa” a invatatorului!! exact cum au spus unii de mai sus: parinti de cacat, articol scris de o mucoasa care si permite sa se exprime vorbind despre un profesor cu apelativul „individul”… ti se face rau cand vezi cat de prosti sunt multi!!!
    Nu poti suspenda un profesor pentru ca legal nu exista o astfel de masura posibila in Romania, iar pana la finalizarea anchetei si judecarea faptelor invatatorului, omul beneficiaza (daca suntem si noi oameni si avem creier) de prezumtia de nevinovatie!
    Pt domnisoara redactor: cum s a razbunat invatatorul???? asa ai scris in titlu, ca s a razbunat pe fetita, iar din prostiile debitate nu rezulta vreun fel de razbunare! si care s aia sute de persoane care sustin ca au copiii in pericol?????? stiu ca intr o clasa sunt maxim 30 de copiii… ai vorbit doar cu mama copilului speriat la vederea cutitului si atat! cred ca distinsa doamna tine acasa cutitele sub cheie, ca nu cumva progenitura ei sa se sperie la vederea fioroaselor obiecte folosite la taiat painea sau tocat zarzavatul.
    mai spune analfabeta functionala care cu emfaza se declara redactor ca profesorului i s a intocmit dosar penal pentru „port sau folosire fără drept de obiecte periculoase”. NU exista asa infractiune nicaieri in lume! pt ea obiect periculos este si creionul, ca scrie numai prostii cu el… vai de capul lui jurnalism!!!!!

  • Nu sunteti normali. Credeti ca invatatorul a adus cutitul la scoala sa felieze copiii? Nu este tocmai cel mai politicos invățător, dar cred ca exagerați, omul a adus cuțitul pentru a secționa un mar ( in jumătate, sferturi sau whatever) sau pentru a-și tăia mezelul din pachetul de mâncare personala. Ce isterie a-ți creat pentru un obiect. Voi părinți, dementi, ultraprotectivi, ascundeti cuțitele din casa? Poate voia să le aducă copiilor un tort si sa il felieze. Ce scenarii faceti, bai mama isterica, presupun ca acasa folosesti cutite de lemn si de plastic sa nu sperii fetita. Sunteti penibili.

  • maria, cred ca tu nu esti normala! da-ti copilul pe mana unuia care are in antecedente deviatii de comportament dovedite si mai discutam dupa aceea! In prezent bruscheaza copiii din clasa, oare este normal asta???

  • Nimic neobisnuit….Caz similar la Ibraileanu, unde „celebrul” profesor Aruxandei Liviu terorizeaza cateva clase de elevi.

  • Îl cunosc pe Viorel Catea de mai bine de 40 ani! Era în anul 5 la Liceul pedagogic și nu a fost niciodată violent cu nimeni! Fratele nu este deputat, o confuzie! Fratele lui a fost tot învățător! Toți care-l blamați sunteți tolomaci! Nu a lovit nici un copil! Vedeți ca toți cei care lucrează în învățământ au câte un cutit as în dulapul personal!

  • Poate nu stii cum injura copii la scoala. Si ii injura de cand a inceput profesoratul, atunci cand era profesor de muzica. E un descreierat ce nu are ce cauta in sistemul de invatamant. Iar cei care au sugerat mai sus ca parintii sa-l astepte in fata scolii, au mare dreptate.

  • Daca toti părintii elevilor dintr-o clasa semneaza că sunt de acord cu inregistrarea video a orelor de curs cu siguranta comportamentul elevilor si cadrelor didactice ar unul mult imbunatațit! Salile de clasa au in dotare un astfel de sistem, folosit doar la examene, dar ar fi excelent să funcționeze permanent pentru siguranta elevilor in școală, dar și a celor micuți f.vulnerabili, de la gradinițe/crese! Unele unitati scolare au pus asta in practica, parintii și cadrele didactice fiind de acord unanimitate, dacă nu au nimic de ascuns!…. Generație protejează-ți copiii in fata profesorilor, dar și profesorii in fata unor elevi agresivi și violenți!

  • Astea, dacă erau fapte reale, erau exprimate de părinți la momentul respectiv! Asa ca nu este nici unul… te afli într-o eroare, cred pllitica! Nataraule….

  • Sora mea a fost eleva acestui învățător la sc gen Elena Cuza în anii ’90 ,era sever și avea o atitudine de mister în relația cu copii ,nu știau cum o sa reacționeze la eventualele greșeli

  • Este de departe o răzbunare politică,un semn de invidie de la oameni frustrați.fiica mea de 25 de ani care a terminat Relații Internaționale la Sorbona ,master la Sorbona, folosește cuțitul de la 3 ani pentru a și unge felia de pâine la micul dejun .omul acesta nu e jeg.si a dovedit competenta și măiestria didactica in cei 49 de ani la catedra.Si a gândit corect scenariul didactic pt predarea fracțiilor.

Adauga un comentariu