Sanatate

Sare caldă pe piept: Cea mai simplă procedură pentru a scăpa de bronșită

Publicat: 26 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sare caldă pe piept Cea mai simplă procedură pentru a scăpa de bronșită
Încălzirea pieptului reprezintă de fapt o terapie prescrisă mai mult pentru persoanele care suferă de bronșită

Sare caldă pe piept este o metodă tradițională excelentă pentru tratarea răcelii. Remediul este foarte eficient atunci când persistă tusea și nasul este înfundat. Tot mai multe persoane preferă să administreze leacuri bătrânești atunci când suferă de o viroză.

Există o serie întreagă de remedii naturiste foarte folosite în cazul unei asemeni afecțiuni. Cele mai bune sunt tencuielile cu muștar și comprese cu țuică. Însă cea mai folosită este punga de sare fierbinte pe piept. Însă, pentru a obține efectul dorit trebuie să știi cum aceasta trebuie aplicată.

grafica plamanii bolnavi a unei persoane
Încălzirea se poate faci în diferite moduri

Sare caldă pe piept: Cum se efectuează corect procedura

Încălzirea pieptului reprezintă de fapt o terapie prescrisă mai mult pentru persoanele care suferă de bronșită. Procedurile de încălzire reușesc să îndepărteze microbii adunați în bronhii, opresc bronhospasmul și relaxează mușchii netezi.

Această procedură poate fi aplicată și dacă persistă tusea, bronșita rezultată din hipotermie sau dezvoltarea bronșitei infecțioase în absența hipertermiei. Este indicat să nu folosești compresele atunci când ai temperatură.

În cazul în care temperatura corpului este una normală poți să aplici compresul. Întâi de toate trebuie să coși o pungă mică de pânză. Acesta este necesar pentru a avea în ce să pui sarea. Aceasta poate fi cusută manual. Dacă nu ai timpul suficient pentru a pregăti o astfel de pungă, poți folosi o șosetă curată. Ulterior, trebuie să măsurați cantitatea de sare de care aveți nevoie pentru efectuarea procedurii. Aceasta trebuie turnată într-o pungă sau în ciorap.

Apropo, poți folosi cea mai obișnuită și mai ieftină sare. Doar că aceasta nu trebuie să fie iodată. Sarea iodată este mai măruntă, iar din acest motiv există posibilitatea să cadă prin țesătură.

persoana care sufera de raceala si tuseste
Această procedură poate fi aplicată și dacă persistă tusea

Cum pregătești remediul pentru a scăpa de disconfort

Pentru a reuși să pregătești remediul trebuie să torni conținutul pungii sau șosetei într-o tigaie preîncălzită și să lași sarea să se pe ea până se încinge. Ulterior, trebuie să torni sarea fierbinte înapoi în pungă. Aceasta trebuie înfășurată într-o altă țesătură care va acționa ca un strat de protecție pentru a nu irita pielea.

Pentru a obține efectul dorit aceasta trebuie atașată pe piept și ulterior pe spate. Pe măsură ce compresul se răcește, îndepărtați materialul suplimentar. Specialiștii spun că zece minute sunt suficiente pentru o primă procedură. Compresul trebuie pus seara pe parcursul a câtorva zile consecutiv, astfel tusea ta va trece rapid.

persoana care sufera de raceala si tuseste
Există o serie întreagă de remedii naturiste foarte folosite în cazul unei asemeni afecțiuni

Acest tip de tratament trebuie să fie suplimentar celui principal. Eventual dacă administrați antibiotice pentru gât sau alte pastile pentru răceală, compresul va spori vindecarea. De asemenea, trebuie să te consulți cu medicul specialist înainte de a efectua procedura.

Încălzirea se poate faci în diferite moduri. Cu siguranță cele mai eficiente sunt compresele. Însă, la fel de bune sunt aplicarea unor unguente și soluții pentru încălzire. Cremele de muștar sau alte remedii naturiste pentru încălzire te vor scăpa de disconfort. Astfel de proceduri reușesc să îmbunătățească circulația sângelui, ajutând la eliminarea umflăturilor.

Sarea caldă pe piept este un remediu extrem de eficient atunci când suferi de o viroză. De asemenea, este o alternativă foarte bună pentru a reduce bacteriile din plămâni. Atunci când suferi de o durere sub coastă, un compres de acest tip te va ajuta să ameliorezi durerea.

medic care verifica starea plamanilor unui barbat
În cazul în care temperatura corpului este una normală poți să aplici compresul

 

Adauga un comentariu