Prima pagină » Sanatate » Țuica scade glicemia: Sfaturile specialiștilor pentru persoanele care suferă de diabet  

Țuica scade glicemia: Sfaturile specialiștilor pentru persoanele care suferă de diabet  

25 ian. 2022, 13:15,
BZI.ro, în Sanatate

Persoanele care suferă de diabet se întreabă frecvent dacă țuica scade glicemia. Diabetul și alcoolul este un subiect extrem de popular în rândul persoanele bolnave. Părerile referitor la acest subiect sun împărțite. Chiar dacă pentru mulți oameni, un pahar de țuică nu reprezintă o amenințare, însă altfel stau lucrurile în cazul persoanelor cu glicemie mare.

Medicii spun că pentru persoanele care suferă de anumite boli, printre care și diabetul, alcoolul poate fi extrem de periculos pentru sănătate și chiar viață. Modul în care alcoolul afectează starea de sănătate a unui om depinde de cantitatea consumată. Dacă acesta este băut în doze mici, alcoolul poate acționa ca un stimulent pentru organism. Însă, în doze exagerate, acesta are efecte negative asupra corpului uman.

medic care verifica valorile de glicemie din sange a unei persoane

Efectele alcoolului variază în funcție de organism

Țuica scade glicemia: Studii și indicațiile medicilor specialiști

Consumul excesiv de alcool afectează buna funcționare a organismului . Acesta provoacă somnolență, vorbire tulbure, mișcări necoordonate, vedere încețoșată și timpi de reacție lenți. De asemenea, țuica poate provoca o respirație superficială, pierderi de memorie și confuzie, greață și vărsături.

Consumul de alcool poate afecta nivelul de glucoză din sânge. Alcoolul poate afecta și hormonii necesari pentru menținerea nivelurilor normale a zahărului. Trebuie să știi că din moment ce consumi prelungit, sistematic și excesiv alcool, acesta va reduce eficacitatea globală a insulinei. Acest fapt poate duce la creșterea nivelului de glucoză din sânge.

femeie in varsta care isi administreaza insulina

Specialiștii spun că persoanele cu diabet nu trebuie să excludă definitiv băuturile alcoolice din viața sa

Pacienții cu niveluri scăzute de glucoză în sânge ar trebui să evite băuturile alcoolice, îndeosebi cele tare precum țuica. Specialiștii recomandă persoanelor care suferă de diabet să respecte anumite reguli atunci când doresc să consume alcool.

În primul rând, femeile nu trebuie să consume mai mult de o băutură alcoolică pe zi, iar bărbații două. Este important să nu bei alcool pe stomacul gol sau atunci când zahărul din sânge este scăzut. De asemenea, nu este recomandat să bei alcool atunci când iei masa.

Reguli pentru persoanele care suferă de afecțiune: Cât alcool este permis în cazul persoanelor bolnave

Dacă vrei totuși să bei ceva este mai bine să alegi un vin de casă natural în locul unui pahar de țuică. Iar când dorești să consumi bere, este bine să alegi un tip de bere mai ușor. De obicei, berea neagră conține multe calorii și este mult mai puternică.

persoana care tine de mana o alta persoana bolnava de diabet

Pacienții cu niveluri scăzute de glucoză în sânge ar trebui să evite băuturile alcoolice

Specialiștii spun că persoanele cu diabet nu trebuie să excludă definitiv băuturile alcoolice din viața sa. Însă, acestea trebuie consumate responsabil și cu prudență. Unele studii de sănătate au arătat că consumul regulat de cantități moderate de vin sau bere poate reduce semnificativ probabilitatea de a dezvolta diabet. De asemenea, alcoolul poate reduce și unele tulburări metabolice.

Efectele alcoolului variază în funcție de organism. Din această cauză este important să se monitorizeze nivelul zahărului din sânge înainte de bea. De asemenea, pentru a te asigura că viața nu este supusă unui risc trebuie să verifici glicemia și după ce ai consumat alcool.

Persoanele care cred că țuica scade glicemia trebuie să știe că majoritatea băuturilor alcoolice conțin zahăr. Iar zahărul din sânge tinde să crească atunci când sunt consumate. În absența unei monitorizări adecvate, precum și a înlocuirii băuturilor obișnuite cu băuturi dietetice sau fără zahăr, există o amenințare reală de hiperglicemie. Pentru a preveni acest risc, se recomandă combinarea consumului de alcool cu ​​un regim stric.

persoana care verifica alte persoane nivelul de glicemie din deget

Consumul de alcool poate afecta nivelul de glucoză din sânge

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024