Sanatate

Umflătură sub coasta stângă: Ce boli grave poate ascunde simptom!

Publicat: 07 dec. 2021
barbat care se tine de coasta stanga din cauza durerii
De umflătura sub coasta stângă poți scăpa doar după stabilirea diagnosticului corect

În cazul în care observi o umflătură sub coasta stângă, ar putea fi un semn de angină pectorală. De asemenea, un astfel de simptom poate semnala o boală de rinichi, gaze, splină sau probleme digestive. Este important să te adresezi unui medic dacă disconfortul este însoțit de frisoane, febră sau amețeli.

De cele mai multe ori, o umflătură sub coastă poate fi provocată și de o leziune. Una dintre cele mai frecvente motive pentru care te confrunți cu acest disconfort sunt accidentele sau loviturile severe care pot provoca fracturarea coastelor. În cazul în care observi că atunci când respiri adânc, durerea crește, este necesar un tratament imediat.

colaj grafica cutia toracica a unei persoana si o persoana care se tine de coasta stanga
O umflătură sub coastă poate fi provocată de o leziune

Umflătură sub coasta stângă: Afecțiuni care provoacă acest disconfort

O altă cauză frecventă care poate provoca o umflătură sub coasta stângă sunt pietrele la rinichi. Pe lângă faptul că provoacă dureri ascuțite extreme și foarte intense sub cutia toracică stângă, acestea pot provoca și umflături atunci când se deplasează în jos prin tractul urinar. Principala cauza a apariției acestei afecțiuni este acumularea de minerale și săruri în rinichi.

Una dintre afecțiunile care provoacă o umflătură este hernia. De cele mai multe ori, aceasta este vizibilă când o persoană ridică sacoșe grele sau când tușește puternic. În general, hernia provoacă puțin disconfort, iar umflătura poate dispărea în doar câteva zile, mai puțin în cazul herniei încarcerate și strangulate. De asemenea, o hernie strangulată este extrem de sensibilă și la o simplă atingere, provocând o durere constantă, a cărei intensitate crește treptat. Acest disconfort este însoțit de greață și vărsături.

grafica barbat care se tine de coasta stanga din cauza durerii
Sindromul intestinului iritabil este o cauză frecventă a durerii și a apariției unei umflături sub coaste în partea stângă

Umflătura în partea stângă sub coaste poate apărea și din cauza rupturii splinei. De cele mai multe ori, aceasta se poate rupe ca urmare a unui traumatism puternic, ruptura fiind imediată sau „în doi timpi”, în funcție de accidentul produs.

Sindromul intestinului iritabil este o cauză frecventă a durerii și a apariției unei umflături sub coaste în partea stângă. Acest sindrom poate fi provocat de excesul de gaz care poate duce și la dureri abdominale severe. Tipul de durere care se manifestă atunci când o persoană suferă de această afecțiune poate fi foarte severă, dar și ușoară. De obicei, această afecțiune apare din cauza lipsei alimentelor bogate în fibre. Acest sindrom provoacă și constipație, diaree, balonare sau crampe în intestin.

persoana care se tine de coasta stanga
Umflătura în partea stângă sub coaste poate apărea și din cauza rupturii splinei

Cum scapi de umflătură sub coasta stângă: Tratamentul și diagnosticul corect

De umflătura sub coasta stângă poți scăpa doar după stabilirea diagnosticului corect. Afecțiunile menționate reprezintă doar câteva dintre cele care pot declanșa acest disconfort. Cauza exactă poate fi stabilită doar de medicul gastroenterolog, prin efectuarea unor teste, precum ecografia. De asemenea, sunt recomandate analizele de sânge.

În cazul în care inflamația provoacă și o durere sub coaste, tratamentul cu antiinflamatoare va ameliora durerile. De asemenea, trebuie să știi că durerea poate ascunde o boală cronică și destul de gravă. Odată ce afecțiunea de bază va fi tratată, umflătura va dispărea.

Pentru a scăpa de acest disconfort, trebuie să iei în considerare caracterul durerii, localizarea acesteia, intensitatea ei și care este starea ta generală. De obicei, umflătura sub coasta stângă poate crea un disconfort după ce mănânci sau după ce depui efort fizic, mai ales dacă ai avut o perioadă lungă de repaus, însă consultul unui medic este foarte necesar.

persoana care se tine de coasta stanga din cauza durerii
Una dintre afecțiunile care provoacă o umflătură este hernia
Adauga un comentariu