Sanatate

Sarea celtică ajută la hidratarea organismului: Mit sau adevăr?

Publicat: 02 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sarea celtică ajută la hidratarea organismului Mit sau adevăr
Sarea celtică este un tip de sare de mare recoltată din regiunea de coastă a Franței

Un nou trend popular pe rețelele de socializare susține că un pahar de apă cu sare celtica face minuni în ceea ce privește hidratarea organismului. Un nutriționist profesionist și-a exprimat opinia cu privire la aceast trend popular. Răsfoind TikTok-ul, poți găsi informații utile, clipuri de divertisment sau conținut captivant. Poți descoperi o diversitate de lucruri, de la câini jucându-se în zăpadă până la rețete rapide și gustoase și sfaturi utile pentru sănătate. Unele dintre acestea pot părea că sunt metode ușoare de a-ți îmbunătăți starea de sănătate.

Ajută sarea celtică la hidratarea organismului?

Sarea celtică este un tip de sare de mare recoltată din regiunea de coastă a Franței. Se deosebește de alte tipuri de sare prin culoarea sa cenușie, dimensiunea granulelor și aroma. Un exemplu destul de recent care a circulat pe TikTok, este că adăugarea unui vârf de sare celtică pe limbă înainte de a bea apă poate crește nivelul de hidratare al organismului. Cristina Rebellon, instructor în Divizia de Endocrinologie, Metabolism și Diabetologie de la University of Colorado School of Medicine și dietetician înregistrat la Anschutz Health and Wellness Center, oferă o perspectivă asupra acestei tendințe.

„Cred că ideea de bază din spatele acestor afirmații este că sarea de mare celtică conține cantități mai mari de minerale, în special magneziu, și că acest lucru ajută la îmbunătățirea hidratării. Dar această afirmație nu este în întregime adevărată. Sarea celtică nu conține neapărat o cantitate mai mare de minerale decât alte tipuri de sare. Dacă compari, să spunem, sarea celtică cu sarea de masă, vei vedea că au un profil mineral foarte similar. Cu toate acestea, magneziul este în continuare important pentru multe lucruri. Ajută la reglarea somnului, la motilitatea intestinului și la hidratare. Dacă doriți să creșteți aportul de magneziu, există surse mai bune decât sarea de mare celtică, cum ar fi migdalele, avocado, spanacul, peștele, nucile și leguminoasele. Există atât de multe alte surse din care puteți obține beneficii mult mai mari în cee ace privește hidratarea”, a spus Rebellon.

Surse alimentare care hidratează organimsul din interior

De fapt, dieta obișnuită a românilor conține deja cantități ridicate de sodiu. Limita maximă zilnică pentru populația generală este de aproximativ 2.300 mg de sodiu, astfel încât adăugarea unui sfert de linguriță de sare de mare celtică (aproximativ 500 mg) poate conduce la depășirea dozei zilnice recomandate.

Dacă totuși căutați modalități de a vă menține organismul hidratat, Rebellon recomandă să beți un pahar de apă imediat după trezire, înainte de a bea cafea, ceai sau oricare altă băutură care conține cofeină. Ea recomandă, de asemenea, să investiți într-o sticlă de apă cu un aspect care vă atrage. Programați câteva alarme pe parcursul zilei pentru a nu uita să beți apă, și amintiți-vă că hidratarea vine și din alimente precum fructe, legume și supe. Din păcate, sarea celtică nu este o soluție rapidă pentru hidratare.

„Pentru populația generală, adăugarea de sare celtică în apă nu aduce un beneficiu deosebit de mare, dar dacă decideți să încercați acest trend, ar trebui întotdeauna să consultați în prealabil medicul de familie”, a adăugat Rebellon.

Adauga un comentariu