Eveniment-Social

Șase elevi ieșeni au plecat în Germania prin programul Erasmus și au rămas impresionați de ce au văzut! Ce surprize le-a pregătit gazda

Publicat: 14 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Șase elevi ieșeni au plecat în Germania prin programul Erasmus și au rămas impresionați de ce au văzut Ce surprize le-a pregătit gazda
Mai mulți elevi de la „Vasile Alecsandri” au plecat în Germania prin mobilitatea Erasmus

Vreme de 2 săptămâni, șase elevi norocoși de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Iași au avut șansa de a experimenta sistemul de învățământ din Germania. Aceștia au rămas impresionați de dotările și de stilul de învățare pe care îl au colegii lor nemți. Pe lângă activitățile cu caracter didactic pe care le-au desfășurat, adolescenții ieșeni au vizitat câteva obiective turistice celebre.

Între 27 iunie și 8 iulie, câțiva elevi ieșeni au fost primiți la o unitate de învățământ din Germania și au rămas impresionați de standardele înalte din școlile din țară. Prin intermediul mobilității individuale din cadrul unui proiect Erasmus FOSBOS Landshut, copiii au participat la mai multe activități organizate de școala gazdă. Astfel, au reușit să își dezvolte capacitățile digitale și competențele de comunicare în limba germană și engleză.

niste elevi in fata clasei
Ieșenii și colegii gazdă din Germania au interacționat, dezvoltându-și aptitudinile de comunicare

Elevii alecsandriști au rămas impresionați de școlile din Germania

mai multi elevi la o masa
Adolescenții au participat la mai multe activități cu scop educațional

Între 27 iunie și 8 iulie, șase elevi de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Iași au plecat în Germania, cu prilejul unei mobilități oferite de Erasmus. Aceștia au fost însoțiți de două profesoare coordonatoare, Mihaela Ionescu și Nicoleta Darabană și au fost primiți cu căldură de școala gazdă din Germania. Cu ocazia acestui proiect, adolescenții au avut multe de învățat.

„Activitățile desfășurate de elevi au fost complexe și diverse, urmărind atingerea obiectivelor propuse de echipa de proiect a Colegiului „V. Alecsandri”, școală acreditată Erasmus+ pentru domeniul educație școlară, ce vizează dezvoltarea învățării digitale, a competențelor de comunicare în limba germană, a gradului de înțelegere a culturii și tradițiilor europene de către elevi. Astfel, în cea de a treia mobilitate din acest an școlar, cei șase participanți, elevi din clasele IX-X, profil real, au avut oportunitatea de a se familiariza cu sistemul educațional din Germania, de a-și dezvolta competențele de comunicare în limba germană și engleză, participând la lecțiile din programul școlar al liceului gazdă, de a realiza proiecte noi și provocatoare”, au transmis reprezentanții Colegiului „Vasile Alecsandri”.

Lucrurile care au stârnit cel mai mult admirația ieșenilor au fost dotările moderne și modul în care s-au prezentat colegii lor germani. Pentru unele activități elevii au trebuit să lucreze în echipă, iar altele în afara spațiului convențional al sălilor de clasă. Orarul a fost organizat modular, cu pauze după 2-3 ore.

Colegiul National Vasile Alecsandri
Alecsandriștii s-au întors acasă cu multe lucruri noi învățate

Proiectul le-a oferit multe oportunități de învățare

Deutsches Museum din Nurnberg
Participanții la proiect au vizitat multe locuri impresionante din Germania

Pe lângă ceea ce au învățat în cadrul orelor de curs, ieșenii au putut să își dezvolte și competențele interpersonale, de gestionare a unui buget, modalități noi de organizare a timpului sau autogospodărie. De asemenea, au învățat cum să sorteze deșeurile în mod corect, oferindu-le un plus de simț al responsabilității.

Elevii de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri“ Iași s-au bucurat și de activități interactive, vizitând mai multe obiective turistice, printre care Deutches Museum din Nurnberg, Muzeul BMW și expoziția Bionics de la Tiergarten. Multe dintre locurile vizitate le-au oferit oportunitatea să se concecteze la cele mai moderne tehnologii. Proiectul, fiind organizat la final de an școlar, le-a dat ocazia să participe și la o festivitate de absolvire.

„Mobilitatea noastră fiind organizată la final de an școlar, am avut posibilitatea de a participa și la festivitatea de absolvire a liceului, atmosfera de sărbătoare fiind creată de orchestra școlii formată atât din elevi, cât și din profesori”, au spus reprezentanții unității de învățământ ieșene.

Astfel, prin intermediul acestei plecări, elevii din Iași s-au bucurat de multe lucruri inedite și au rămas impresionați de ceea ce au văzut la școlile germane.

Comentarii
  • Pariez ca acesti elevi cand va veni timpul, vor lua pensie de la Statul German, dupa ce vor fi contribut la dezvoltarea lui, impreuna cu alte cateva zeci de mii de tineri romani.

Adauga un comentariu